Waarom wij vinden dat Heracles fout zit met Rai Vloet

Waarom wij vinden dat Heracles fout zit met Rai Vloet

We komen toch nog even terug op verhaal rondom Rai Vloet. Het zit ons als mens en supporter van Heracles gewoon niet lekker. Nu hebben we de afgelopen dagen allerlei vragen en opmerkingen voorbij zien komen waar we graag onze visie op loslaten. Want wij blijven erbij dat Heracles maandag een beschamende blunder van episch formaat heeft gemaakt. 

We weten toch niet wat er precies is gebeurd?
Dat is niet helemaal waar. Afgelopen maandag kreeg NRC bevestiging van de advocaat van Vloet dat hij de bestuurder is geweest. Daarnaast bevestigde de politie aan de krant dat Vloet onder invloed was van alcohol. In Tubantia liet Heracles weten dan men hiervan op de hoogte was en toch besloten heeft hem weer toe te laten.

Waarom heeft Heracles hem niet meteen ontslagen toen ze wisten wat er is gebeurd?
In het PR verhaal van afgelopen maandag laat technisch directeur Tim Gilissen ondermeer weten dat ze juridisch advies hebben ingewonnen. Daaruit zal naar voren zijn gekomen dat Heracles Vloet niet zomaar kan ontslaan zolang hij niet is veroordeeld. Hem niet laten trainen komt daarnaast zijn fitheid niet ten goede wat in feite kapitaalvernietiging is. Daarnaast zit Heracles in de gevarenzone van de ranglijst. Maar dat je hem niet zomaar kan ontslaan betekend niet dat het niet kan. Het kost geld. En doelpunten. Dus is het een cruciaal moment om als club te laten zien waar je voor staat. Wat is belangrijker? De nabestaanden van het slachtoffert, je maatschappelijke en sociale voorbeeldfunctie, of geld en doelpunten?

Vloet is (nog) niet veroordeeld en bij ieder bedrijf kun je dan blijven werken toch?
Klopt, feitelijk is dat correct. Maar Heracles is geen gewoon bedrijf. De club staat al jaren bekend als een familieclub en is erg actief met sociale en maatschappelijke projecten. Voetballers worden erop gewezen een voorbeeldfunctie te hebben voor de jeugd. Als betrokken familieclub kun je volgens ons niet een spelers die met drank op een dodelijk ongeval heeft veroorzaakt waarbij een 4-jarig kind is omgekomen 2 maanden laten afkoelen om hem daarna weer te laten trainen en misschien zelfs spelen. Die 2 zaken zijn niet met elkaar te rijmen.

De rechter beslist toch wat er met je gebeurd?
Strafrechtelijk klopt dat zeker. De rechter bepaald of je schuldig bent en welke straf je krijgt. Maar Heracles gaat over haar eigen personeelsbeleid en de supporters hebben het recht een mening te hebben over beslissingen van de club die ze moreel en financieel steunen. En wat deze situatie nog extra bijzonder maakt is dat al bekend is dat hij heeft gereden en gedronken. Het een feit is dat hij het ongeval heeft veroorzaakt waarbij het de jongen is overleden. Dat Vrouwe Justitia lang nodig heeft om tot diezelfde conclusie te komen doet daar niets aan af. Als het nog totaal onduidelijk zou zijn wat er is gebeurd zou je moeten afwachten maar dat is hier dus niet het geval. Nee, Heracles is wettelijk niets verplicht. Maar moreel? Absoluut. Als familieclub neem je je verlies en neem je direct afscheid van Vloet. Wat de sportieve en financiële gevolgen ook zijn.

Waarom dit item? Heracles heeft toch al besloten.
Omdat we, samen met nog heel veel andere supporters, vinden dat Heracles hier de plank enorm mis slaat. Op sociale media regent het reacties dat de club hier een foute beslissing maakt. In VI Vandaag was men ook duidelijk dat Heracles afscheid van hem had moeten nemen. Bij de schoolpleinen, de supermarkt kassa’s en de koffieautomaten in Almelo hoor je nagenoeg unaniem dat supporters en niet-supporters het schandalig vinden dat de club deze beslissing heeft gemaakt. Het gaat hier niet om je stiekem ziek melden om een wedstrijd te bezoeken of liggen krikken met een vrouwelijk fan in de dug-out. Maar om een misdrijf waarbij een kind is omgekomen. Wij kunnen het eenvoudig niet verkroppen dat je dan 2 maanden later doodleuk weer komt voetballen. Ja, hij heeft een dubbel gevoel. De ouders hebben levenslang…

Deze zaak kent alleen maar verliezers. Maar de ene verliezer is de andere niet. Het feit blijft dat Vloet zelf de keuze heeft gemaakt om beschonken achter het stuur te stappen en dat heeft consequenties. Bij de rechter maar ook bij je werkgever en bij de fans. Begrijp ons niet verkeerd: we zouden echt niet in de schoenen willen staan van de beleidsmakers binnen Heracles maar van een familieclub met een groot sociaal hart verwacht je een andere beslissing. Toon je bewust van je voorbeeldfunctie, pak je verlies en neem de juiste beslissing.

Janis Blaswich verlaat Heracles na dit seizoen voor RB Leipzig

Janis Blaswich verlaat Heracles na dit seizoen voor RB Leipzig

Na Frank Wormuth ook zal ook doelman Janis Blaswich Heracles gaan verlaten. Dat was reeds bekend maar het Duitse BILD  weet inmiddels dat hij transfervrij zal vertrekken naar RB Leipzig. Janis zou al een bezoek gebracht hebben aan de club en zelfs al de eerste medische test ondergaan. In Leipzig zou Blaswich fungeren als derde keeper (zal wel goed betaald worden door de Rode Stier) achter Péter Gulácsi en Josep Martinez. En dus kan Tim Gilissen naast een trainer ook op zoek naar een nieuwe doelman. Tip: trek de pleister die Rai V. heet er gewoon meteen af dan kun je je richten op het halen van een trainer, doelman en paar spelers.

Wederom dodelijk steekincident in Almelo

Wederom dodelijk steekincident in Almelo

En alweer is het raak in Almelo. Wederom is er een persoon overleden na een steekincident. Ditmaal vond het incident plaats aan de Sluitersveldssingel op steenworp afstand van de plek waar vorig jaar René Lucas weer doodgestoken in het Schelfhorstpark. De politie kreeg vanmiddag een melding over het incident en inmiddels is er een verdachte aangehouden. Een 22-jarige plaatsgenoot is omgekomen en een 21-jarige vrouw is gewond naar het ziekenhuis vervoerd. Een PD unit van de forensische opsporing is bij de flat geplaatst en de omgeving is afgezet. Het is nog onduidelijk wat er is gebeurd maar op social media schijnt een video rond te gaan waarin te zien is hoe iemand bedreigingen uit aan een flatbewoner. Maar verder is onbekend of dit te maken heeft met het dodelijke incident.

Huh? Wat?! Rai V. weer terug op het veld bij Heracles

Huh? Wat?! Rai V. weer terug op het veld bij Heracles

WTF momentje aan heb begin van deze week (ja, we hebben het nieuws van vorige week gemist. We waren de kater nog aan het uitlaten.) Heracles maakte vanmorgen bekend dat Rai V. (immers nog altijd verdachte) weer aansluit bij het team en dus vandaag ook weer op de training is verschenen. Volgens Heracles kan dat prima want ze hebben juridisch advies ingewonnen. En het kan allemaal nog wel heel lang duren met dat onderzoek. En dan zit die arme Rai V. ook maar thuis weg te kwijnen. Wat natuurlijk niet goed is voor zijn carrière. En wat dan vervolgens ook niet gunstig is voor de portemonnee van Heracles. En, laat men tussen neus en lippen nog even weten, men sluit niet uit dat hij ook weer tijdens de wedstrijden mee gaat spelen. Heel vervelende situatie allemaal natuurlijk met dat ongeluk maar degraderen, dat is ook erg. Wij donderden hier bijkans van de bureaustoel bij het lezen van dit nieuws. Laten we wel wezen: deze zaak kent alleen verliezers maar de ene verliezer is wel wat erger getroffen dan de andere. Komt nog bij dat Rai V. in al die tijd geen duidelijkheid heeft gegeven over wat er gebeurd is, wie er gereden heeft en wie er bezopen was. Een ongeval mind you waarbij een kind is omgekomen. Het leek ons niet meer dan normaal dat Rai V. het onderzoek verder thuis afwacht en dat dat niet leuk is voor de club en de speler lijkt ons van zeer ondergeschikt belang. Het is toch niet voor te stellen dat de familie van het slachtoffer straks naar de TV kijkt en Rai V. juichend voorbij ziet komen nadat hij net heeft gescoord terwijl het onderzoek nog loopt, hij nog altijd verdachte is en mogelijk nog vervolgd zal worden voor de dood van hun kind. Heracles slaat hier de plank wat ons betreft volkomen mis en lijkt eigenbelang nu toch te laten prevaleren. Teleurstellend is een understatement.

Instant update: WHAT. THE. FUCK. Op de dag dat Rai weer aansluit bij Heracles en mogelijk weer zal spelen bevestigd zijn advocaat aan NRC dat Rai de bestuurder was ten tijde van het ongeluk EN onder invloed was. Hoe is die man vandaag weer aan het werk gegaan in plaats van op staande voet ontslagen?! Heracles, gebruik je verstand.

Update 2: het word steeds gekker. Heracles wist dat Rai de bestuurder was en had gedronken maar nam alsnog de beslissing hem terug te laten keren bij de club. Nadat hij dus, nu bevestigd, een 4-jarig kind heeft doodgereden terwijl hij onder invloed was van alcohol. Nog los van het moreel verwerpelijke aspect van deze beslissing: welk signaal stuur je naar jonge supporters die de club en spelers als voorbeeld zien. En dat noemt zich een familieclub?!

Broers die Lotte vermoordden veroordeeld tot “maximale” straf

Broers die Lotte vermoordden veroordeeld tot “maximale” straf

De rechtbank heeft vandaag uitspraak gedaan tegen de broers die verantwoordelijk zijn door het vermoorden van de 14-jarige Lotte. Ze hebben, zoals verwacht, de “maximale” straf gekregen. Maximale tussen haakjes want in de dit land loopt dat nog weleens scheef met het daadwerkelijk delict. De jongste kreeg 1 jaar jeugddetentie + jeugd TBS. De oudste kreeg 2 jaar jeugddetentie + jeugd TBS. De maximale duur van jeugd TBS is 6 jaar (het zevende jaar is immers voorwaardelijk). Goed, en dan nemen we u nu even mee door de veroordeling om te zien of dit een passende straf is. Neem even een slok koffie en ga goed zitten want voor je het weet donder je uit je stoel. De rechtbank acht bewezen dat Lotte is gewurgd. Er zijn talloze bloeduitstortingen en andere verwondingen op haar lichaam aangetroffen. Ze is met het gezicht voorover de sloot in geschopt. Er is DNA en bloed aangetroffen op zowel de schoenen als handschoenen van de oudste broer. Ze hadden vooraf bedacht haar naar het industrieterrein te lokken en geweld tegen haar te gebruiken. Maar dat is volgens de rechtbank doodslag en geen moord. Ze wilden volgens de rechter niet dat ze dood zou gaan. En beide zijn zwakbegaafd en hebben ADHD. En tel je dat allemaal bij elkaar op dan komt de rechtbank ertoe om de samenleving voor slechts 7 en 8 jaar te beschermen tegen deze gewetenloze lieden. Gewetenloos ja, want ze hadden ook nog het plan om alles in de schoenen van de jongste te schuiven om de straf zo laag mogelijk te houden. En spraken zelfs na het delict en hun aanhouding met nul respect over het slachtoffer. 18 jaar is nog te kort…

Heracles speelt gelijk in laatste wedstrijd van 2021

Heracles speelt gelijk in laatste wedstrijd van 2021

Na de keurige overwinning op FC Groningen van afgelopen weekend had Heracles gisteravond de uitgelezen kans om het jaar toch nog wat vrolijker af te sluiten. Het liep net iets anders. Thuis tegen Cambuur Leeuwarden kwam de ploeg niet verder dan een 1-1 gelijk spel. Moet gezegd worden dat er op het spel van Heracles helemaal niet zoveel aan te merken was. De ploeg speelde aanvallende maar liet hier en daar ook steken vallen. De huidige ploeg lijkt het wegvallen van onder andere Vloet, Azzaoui en Burgzorg en de slechte resultaten van de laatste tijd toch aardig te hebben verwerkt en staat best z’n mannetje. Kansen waren er genoeg en vooral die ene van Sierhuis had moeten zitten. En daar wringt een beetje de schoen. Want hoewel iedereen het erover eens was dat Heracles de overwinning verdiende bleef het toch met 1 punt zitten. Het zit dit seizoen gewoon allemaal niet mee. Heracles zit al een tijdje in de hoek waar de klappen vallen en het is te hopen dat we dit seizoen gewoon weer overleven zodat er volgend seizoen weer een frisse start gemaakt kan worden. Maar misschien moet er toch ook een beetje worden ingezet op het halen van bewezen versterkingen in plaats van talenten die hopelijk hier wel tot bloei komen. Je loopt namelijk het risico een team van eenlingen te worden die Heracles enkel gebruiken als springplank om hoger op te komen.

Heracles pakt eindelijk weer de volle 3 punten

Heracles pakt eindelijk weer de volle 3 punten

Op de avond dat Peppie en Kokkie met hulp van Vlugge Jaapie ons land weer in een donkere lockdown donderen was er gelukkig ook nog goed nieuws. Na weken van miserie pakte Heracles in eigen huis eindelijk weer drie punten. FC Groningen werd met 4-2 teruggestuurd naar het noorden. Tiktok Tammo kwaad. Wij blij. Echter leek het daar in het begin van de wedstrijd helemaal nog niet op. Groningen kwam na 9 minuten al op voorsprong en menig Heraclied voelde de bui alweer hangen. Nog voor rust waren de rollen al omgedraaid nadat Bilal Başaçıkoğlu en Nikolai Laursen binnen 3 minuten beide wisten te scoren. In de 78e minuut kwam Groningen echter nog op gelijke hoogte en leek een gelijkspel aanstaande. Maar dankzij een fraaie kopbal van Kiomourtzouglu en vervolgens een eigen doelpunten van de noorderlingen pakte Heracles alsnog de volle winst. En gelukkig maar want de rapen waren al redelijk gaar. Woensdag volgt wederom een heel belangrijk wedstrijd thuis tegen Cambuur Leeuwarden. En daarna is het gelukkig tijd voor de lockdown winterstop. We mogen toch aannemen dat er nog wel versterkingen aan zitten te komen? Toch..?

Heracles nog dieper in de problemen na verlies in Arnhem

Heracles nog dieper in de problemen na verlies in Arnhem

Heracles heeft wederom verloren en komt alsmaar dieper in de problemen. Gisteren werd er met best prima gespeeld en kwam de ploeg van trainer Wormuth zelf nog op voorsprong na de openingsgoal van Nikolai Laursen. Maar na 90 minuten stond de ploeg, voor de zoveelste keer dit seizoen, met lege handen. Na 16 wedstrijden staat Heracles nu 15e in de Eredivisie met een schamele 3 punten voorsprong op Sparta, de huidige nummer 17. Slechts 3 punten verwijderd van een degradatieplek en 2 punten verwijderd van een nacompetitieplek. Er moet nu echt iets gebeuren in de winterstop want dit gaat faliekant de verkeerde kant op. De knip moet nu echt getrokken worden om echte versterkingen te halen want in de huidige opstelling zal de neerwaartse spiraal niet gebroken worden. Heracles zit zwaar in de hoek waar de klappen vallen. Zowel op als buiten het veld. Er is geen minuut meer de verspillen en hopen in godsnaam dat achter de schermen de versterkingen klaar staan om zich in de winterstop te melden.

7

Blij dat we terug zijn?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
7
7
7

TIPS, FOTO'S, VIDEOS? APP ONS!

Heb jij tips voor de redactie? Heb je foto's videos of ander materiaal dat interessant kan zijn voor een item op HNDB? App ons dan je verhaal en bestanden op 06 181-22-186 en wij ga ermee aan de slag.