Waarom wij vinden dat Heracles fout zit met Rai Vloet

door | 12-01-2022 | 11:28 | Heracles | 0 Reacties

We komen toch nog even terug op verhaal rondom Rai Vloet. Het zit ons als mens en supporter van Heracles gewoon niet lekker. Nu hebben we de afgelopen dagen allerlei vragen en opmerkingen voorbij zien komen waar we graag onze visie op loslaten. Want wij blijven erbij dat Heracles maandag een beschamende blunder van episch formaat heeft gemaakt. 

We weten toch niet wat er precies is gebeurd?
Dat is niet helemaal waar. Afgelopen maandag kreeg NRC bevestiging van de advocaat van Vloet dat hij de bestuurder is geweest. Daarnaast bevestigde de politie aan de krant dat Vloet onder invloed was van alcohol. In Tubantia liet Heracles weten dan men hiervan op de hoogte was en toch besloten heeft hem weer toe te laten.

Waarom heeft Heracles hem niet meteen ontslagen toen ze wisten wat er is gebeurd?
In het PR verhaal van afgelopen maandag laat technisch directeur Tim Gilissen ondermeer weten dat ze juridisch advies hebben ingewonnen. Daaruit zal naar voren zijn gekomen dat Heracles Vloet niet zomaar kan ontslaan zolang hij niet is veroordeeld. Hem niet laten trainen komt daarnaast zijn fitheid niet ten goede wat in feite kapitaalvernietiging is. Daarnaast zit Heracles in de gevarenzone van de ranglijst. Maar dat je hem niet zomaar kan ontslaan betekend niet dat het niet kan. Het kost geld. En doelpunten. Dus is het een cruciaal moment om als club te laten zien waar je voor staat. Wat is belangrijker? De nabestaanden van het slachtoffert, je maatschappelijke en sociale voorbeeldfunctie, of geld en doelpunten?

Vloet is (nog) niet veroordeeld en bij ieder bedrijf kun je dan blijven werken toch?
Klopt, feitelijk is dat correct. Maar Heracles is geen gewoon bedrijf. De club staat al jaren bekend als een familieclub en is erg actief met sociale en maatschappelijke projecten. Voetballers worden erop gewezen een voorbeeldfunctie te hebben voor de jeugd. Als betrokken familieclub kun je volgens ons niet een spelers die met drank op een dodelijk ongeval heeft veroorzaakt waarbij een 4-jarig kind is omgekomen 2 maanden laten afkoelen om hem daarna weer te laten trainen en misschien zelfs spelen. Die 2 zaken zijn niet met elkaar te rijmen.

De rechter beslist toch wat er met je gebeurd?
Strafrechtelijk klopt dat zeker. De rechter bepaald of je schuldig bent en welke straf je krijgt. Maar Heracles gaat over haar eigen personeelsbeleid en de supporters hebben het recht een mening te hebben over beslissingen van de club die ze moreel en financieel steunen. En wat deze situatie nog extra bijzonder maakt is dat al bekend is dat hij heeft gereden en gedronken. Het een feit is dat hij het ongeval heeft veroorzaakt waarbij het de jongen is overleden. Dat Vrouwe Justitia lang nodig heeft om tot diezelfde conclusie te komen doet daar niets aan af. Als het nog totaal onduidelijk zou zijn wat er is gebeurd zou je moeten afwachten maar dat is hier dus niet het geval. Nee, Heracles is wettelijk niets verplicht. Maar moreel? Absoluut. Als familieclub neem je je verlies en neem je direct afscheid van Vloet. Wat de sportieve en financiële gevolgen ook zijn.

Waarom dit item? Heracles heeft toch al besloten.
Omdat we, samen met nog heel veel andere supporters, vinden dat Heracles hier de plank enorm mis slaat. Op sociale media regent het reacties dat de club hier een foute beslissing maakt. In VI Vandaag was men ook duidelijk dat Heracles afscheid van hem had moeten nemen. Bij de schoolpleinen, de supermarkt kassa’s en de koffieautomaten in Almelo hoor je nagenoeg unaniem dat supporters en niet-supporters het schandalig vinden dat de club deze beslissing heeft gemaakt. Het gaat hier niet om je stiekem ziek melden om een wedstrijd te bezoeken of liggen krikken met een vrouwelijk fan in de dug-out. Maar om een misdrijf waarbij een kind is omgekomen. Wij kunnen het eenvoudig niet verkroppen dat je dan 2 maanden later doodleuk weer komt voetballen. Ja, hij heeft een dubbel gevoel. De ouders hebben levenslang…

Deze zaak kent alleen maar verliezers. Maar de ene verliezer is de andere niet. Het feit blijft dat Vloet zelf de keuze heeft gemaakt om beschonken achter het stuur te stappen en dat heeft consequenties. Bij de rechter maar ook bij je werkgever en bij de fans. Begrijp ons niet verkeerd: we zouden echt niet in de schoenen willen staan van de beleidsmakers binnen Heracles maar van een familieclub met een groot sociaal hart verwacht je een andere beslissing. Toon je bewust van je voorbeeldfunctie, pak je verlies en neem de juiste beslissing.

7

0 reacties

Een reactie versturen

7

Blij dat we terug zijn?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
7
7
7

TIPS, FOTO'S, VIDEOS? APP ONS!

Heb jij tips voor de redactie? Heb je foto's videos of ander materiaal dat interessant kan zijn voor een item op HNDB? App ons dan je verhaal en bestanden op 06 181-22-186 en wij ga ermee aan de slag.