Verdachten moordzaak Lotte komen voor de kinderrechter

door | 01-12-2021 | 01:38 | Almelo wat doe je? | 0 Reacties

Een tragisch verhaal dat zich afspeelde toen wij nog op een jarenlange pauzestand stonden. Begin dit jaar kwam de 14-jarige Lotte om het leven en haar lichaam werd aangetroffen aan de rand van het industrieterrein Wendelgoor. Al snel werden 2 broers en hun vader aangehouden. De vader is al geruime tijd op vrije voeten maar word officieel nog wel als verdachte aangemerkt door het Openbaar Ministerie vanwege zijn betrokkenheid bij het verstoppen van het lichaam van Lotte. De strafzaak tegen de broers die verdacht worden van betrokkenheid bij de dood van Lotte begint vandaag. Voor iedere broer zijn 2 zittingsdagen uitgetrokken. Beide verantwoorden zich in eerste instantie voor de kinderrechter. De jongste broer was ten tijden van het misdrijf 15 jaar en kan dus alleen volgens het jeugdrecht worden veroordeeld. De oudste broer was echter ten tijde van de moord op een maand na 18 jaar en kan eventueel ook via het volwassenenstrafrecht veroordeeld worden. Gedragsdeskundigen hebben echter geadviseerd hem ook te berechten middels het jeugdrecht en doorgaans gaat de rechter daarin mee. Dat heeft als consequentie dat beide een maximale gevangenisstraf van 2 jaar kunnen krijgen. En hoewel ze daarna nog jeugd-TBS zouden kunnen krijgen voelt dat toch wat weinig voor een dergelijk misdrijf.

Inmiddels zijn ook veel van de omstandigheden rondom de moord duidelijk geworden. Zo werd vermoed dat de doodsoorzaak verdrinking zou zijn nadat Lotte bewusteloos is achter gelaten in een sloot. Het NFI heeft echter vastgesteld dat het vrijwel zeker is dat Lotte door verwurging om het leven is gekomen. Lotte zou voor haar dood met beide broers een relatie hebben gehad. Nadat de oudste broer de relatie had beëindigd ontstond er een ruzie die voortkwam uit het feit dat Lotte een naaktfoto van de oudste broer zou hebben doorgestuurd naar en vriendin. Om het te bespreken kwam het tot een afspraak nabij het Wendelgoor. Eenmaal ter plaatste bleek ook de jongste broer aanwezig en het drietal zou naar de plek des onheils zijn gereden. Daar liep het verschrikkelijk uit de hand en ontaarde de ruzie in een vechtpartij waarbij Lotte klappen kreeg en uiteindelijk is gewurgd en levenloos is achter gelaten in een sloot. Onmenselijk. Enig gevoel van schuld was bij de broers blijkbaar niet aanwezig omdat ze naderhand eerst een scooter schoonmaakten bij een tankstation en vervolgens met de vader naar het plaats delict zijn gegaan om het lichaam te verstoppen. Bij thuiskomst stonde politie hen al op te wachten en de rest is geschiedenis. Laten we hopen dat beide verdachten in ieder geval jeugd-tbs krijgen. De ouders van Lotte krijgen hun dochter niet meer terug maar hebben op zijn minst recht op de maximale straf voor de verdachten.

Al met al een bijzonder trieste zaak.

7

0 reacties

Een reactie versturen

7

Blij dat we terug zijn?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
7
7
7

TIPS, FOTO'S, VIDEOS? APP ONS!

Heb jij tips voor de redactie? Heb je foto's videos of ander materiaal dat interessant kan zijn voor een item op HNDB? App ons dan je verhaal en bestanden op 06 181-22-186 en wij ga ermee aan de slag.