Twee jaar en jeugd-tbs geëist tegen oudste broer in zaak Lotte

door | 02-12-2021 | 01:22 | Almelo wat doe je? | 0 Reacties

De openbaar aanklager heeft vandaag, zoals verwacht, twee jaar jeugd-detentie en jeugd-tbs geëist tegen de oudste broer in de moordzaak rond de 14-jarige Lotte van eerder dit jaar. Het is wettelijk de maximale straf die het Openbaar Ministerie kan eisen omdat de rechter bepaald heeft dat de broer moet worden veroordeeld volgens het jeugdrecht. Dat hij een maand na zijn beestachtige daad meerderjarig was doet er blijkbaar niet toe. Wrang, zeker wanneer je je bedenkt wat er zich daar nabij het Wendelgoor heeft afgespeeld. Wat de achterliggende reden voor de ruzie ook is geweest, dat geeft niemand het recht om te doen wat hij heeft gedaan. Een 14-jarige meisje klappen uitdelen, wurgen en vervolgens haar levenloze lichaam te dumpen in een sloot. En daarna ook nog proberen de boel te verbloemen. Dan voelt twee jaar de bak in toch wel als heul er weinig. Gelukkig nog in combinatie met jeugd-tbs maar daarvan  bedraagt maximale duur zeven jaar, waarvan het laatste jaar voorwaardelijk is. Dus maximaal acht jaar gezamenlijk. Mogelijk korter. Voor het vermoorden van een 14-jarig meisje…

7

0 reacties

Een reactie versturen

7

Blij dat we terug zijn?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
7
7
7

TIPS, FOTO'S, VIDEOS? APP ONS!

Heb jij tips voor de redactie? Heb je foto's videos of ander materiaal dat interessant kan zijn voor een item op HNDB? App ons dan je verhaal en bestanden op 06 181-22-186 en wij ga ermee aan de slag.