Broers die Lotte vermoorden hadden plan om straf te ontlopen

door | 10-12-2021 | 10:16 | Almelo wat doe je? | 0 Reacties

RTV Oost heeft een hele baklading informatie in handen gekregen vanuit het onderzoek in de moordzaak van de twee broers die Lotte hebben vermoord. Het is werkelijk ontluisterend wat er allemaal te lezen is. Zo heeft de oudste broer zijn jongere, zwakbegaafde, broertje zover gekregen om de schuld op zich te nemen. Hij zou dan maximaal 1 jaar achter de tralies verdwijnen en de oudere broer zou zo een veel langere celstraf ontlopen. Want het blijkt dat toch de oudste broer voornamelijk verantwoordelijk is voor de moord op het 14-jarige meisje. De recherche heeft beide jongens afgeluisterd in het cellencomplex in Borne en ze ook bewust bij elkaar gezet om te kijken of ze zich zouden verpraten. En daar trapten ze met open ogen in. Zo spraken ze meteen na de moord af om van schoenen te wisselen omdat sneakers van de oudste vol DNA van Lotte zat. De jongste zou dan de schuld volledig op zich nemen. In afgeluisterde gesprekken met de ouders riepen die op vooral eerlijk te zijn. In plaats daarvan ontvouwden ze hun plan om celstraf te ontlopen. De jongere broer geeft daarin toe het inderdaad niet te hebben gedaan maar vooral zijn broer wil helpen door de schuld op zich te nemen. Koelbloedig en doortrapt. Het artikel staat verder nog bol van de informatie over Lotte, de moord en de nasleep. Maar eigenlijk hoeft u maar 1 zien te lezen: 

Uit de afgeluisterde gesprekken in het dossier blijkt overigens dat beide broers ook na de dood van het meisje op z’n minst weinig respectvol over haar spraken.

Huiveringwekkend. En dan te bedenken dat de oudste er waarschijnlijk met een jaar of 8 weer op vrije voeten is…

7

0 reacties

Een reactie versturen

7

Blij dat we terug zijn?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
7
7
7

TIPS, FOTO'S, VIDEOS? APP ONS!

Heb jij tips voor de redactie? Heb je foto's videos of ander materiaal dat interessant kan zijn voor een item op HNDB? App ons dan je verhaal en bestanden op 06 181-22-186 en wij ga ermee aan de slag.