Broers die Lotte vermoordden veroordeeld tot “maximale” straf

door | 23-12-2021 | 02:03 | Almelo wat doe je? | 0 Reacties

De rechtbank heeft vandaag uitspraak gedaan tegen de broers die verantwoordelijk zijn door het vermoorden van de 14-jarige Lotte. Ze hebben, zoals verwacht, de “maximale” straf gekregen. Maximale tussen haakjes want in de dit land loopt dat nog weleens scheef met het daadwerkelijk delict. De jongste kreeg 1 jaar jeugddetentie + jeugd TBS. De oudste kreeg 2 jaar jeugddetentie + jeugd TBS. De maximale duur van jeugd TBS is 6 jaar (het zevende jaar is immers voorwaardelijk). Goed, en dan nemen we u nu even mee door de veroordeling om te zien of dit een passende straf is. Neem even een slok koffie en ga goed zitten want voor je het weet donder je uit je stoel. De rechtbank acht bewezen dat Lotte is gewurgd. Er zijn talloze bloeduitstortingen en andere verwondingen op haar lichaam aangetroffen. Ze is met het gezicht voorover de sloot in geschopt. Er is DNA en bloed aangetroffen op zowel de schoenen als handschoenen van de oudste broer. Ze hadden vooraf bedacht haar naar het industrieterrein te lokken en geweld tegen haar te gebruiken. Maar dat is volgens de rechtbank doodslag en geen moord. Ze wilden volgens de rechter niet dat ze dood zou gaan. En beide zijn zwakbegaafd en hebben ADHD. En tel je dat allemaal bij elkaar op dan komt de rechtbank ertoe om de samenleving voor slechts 7 en 8 jaar te beschermen tegen deze gewetenloze lieden. Gewetenloos ja, want ze hadden ook nog het plan om alles in de schoenen van de jongste te schuiven om de straf zo laag mogelijk te houden. En spraken zelfs na het delict en hun aanhouding met nul respect over het slachtoffer. 18 jaar is nog te kort…

7

0 reacties

Een reactie versturen

7

Blij dat we terug zijn?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
7
7
7

TIPS, FOTO'S, VIDEOS? APP ONS!

Heb jij tips voor de redactie? Heb je foto's videos of ander materiaal dat interessant kan zijn voor een item op HNDB? App ons dan je verhaal en bestanden op 06 181-22-186 en wij ga ermee aan de slag.