Heracles zet Willem II opzij: 3-1

door | 14-08-2016 | 04:15 | Heracles | 0 Reacties

De eerste thuiswedstrijd van dit Eredivisieseizoen heeft Heracles Almelo een driepunter opgeleverd. Willem II uit Tilburg werd op de kunstgrasmat van het Polman Stadion met 3-1 het bos ingestuurd. Gladon (twee maal) en Bel Hassani schoten het balletje erin namens de zwart-witten, voor rood, wit en blauw schopte Falkenburg er eentje in.

Heracles en Willem II beginnen slap aan de wedstrijd. Zowel de neutrale als de partijdige kijker ziet twee ploegen die in een laag tempo voetballen. Grote kansen worden er eigenlijk niet gecreëerd in het begin van de wedstrijd. Haye van Willem II schiet  als eerste op doel, maar Castro kan zijn inzet klemvast pakken. De eerste serieuze doelpoging van de Almelose BVO levert na 25 minuten meteen de 1-0 op. Vanaf de punt van de zestien knalt Ilias Bel Hassani een vrije trap op het Tilburgse doel. Ballenvangertje Lamprou houdt de bal 15 centimeter achter de doellijn tegen: 1-0 voor Heracles!

Spectaculairder wordt het niet in de eerste helft. De ploeg van John Stegeman speelt de bal vaker breed of achteruit dan vooruit en houdt de onthutsend zwakke Tricolores daarmee nog enigszins in de wedstrijd. Vlak voor rust schiet Brahim Darri nog een keer lekker op goal, maar Lamprou is nu wel wakker. Ruststand: 1-0.

Na de thee is het meeste balbezit weer voor de Almeloërs. De zwart-witten zetten meer druk naar voren, waardoor Willem II met de rug tegen de muur komt te staan. Doelmannetje Kostas Lamprou maakt zijn fout uit de eerste helft een beetje goed en tikt de harde schoten van Darri en Bel Hassani tot corners. Na 59 minuten kan de Griek de bal echter alweer uit zijn eigen net vissen. Brahim Darri flitst op links langs een paar Tilburgse Kruiken. Die dekselse nummer 7 van Heracles heeft daarna een mooi hoog passje op de diepgaande Bruns in huis. De aanvoerder legt de bal op zijn beurt panklaar voor Paul Gladon, die hem als een echte spits koel binnenwerkt. Heracles 2, Willem II 0.

Gladon breidt de score een paar minuten later verder uit. Robin Gosens geeft een voorzet vanaf links, Paul Gladon komt bij de eerste paal en glijdt de bal in de korte hoek. 3-0, wedstrijd beslist! Heracles zakt vervolgens onnodig terug in het angsthazenvoetbal van de eerste helft. Zonde, want Willem II lijkt na de 3-0 rijp voor een slachtpartij à la 5-0/6-0. Tikkie breed, tikkie terug, Castro naar Hoogma, Hoogma naar Te Wierik… Zzzz… Zzzz… Het getik komt Heracles zelfs op een tegentreffer te staan. Knullig balverlies op eigen helft van Robin Gosens wordt afgestraft door Erik Falkenburg. De middenvelder van Willem II pikt de bal op en schiet hem vanaf een meter of 35 knap over de uitgekomen Bram Castro heen. In de absolute slotfase van de wedstrijd eist spits Paul Gladon de hoofdrol op. De Hoofddorper in Almelose dienst had met vier goals de held van het weekend kunnen worden, maar mist in een minuut tijd liefst twee strafschoppen.

Het belangrijkste van deze zondagmiddag is dat Heracles de eerste overwinning van het seizoen binnensleept, zonder fantastisch te spelen. Volgende week zondag mag het allemaal wel wat beter. Dan komt Feyenoord uit Rotjeknor om 16.45 uur op bezoek in Almelo.

7

0 reacties

Een reactie versturen

7

Blij dat we terug zijn?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
7
7
7

TIPS, FOTO'S, VIDEOS? APP ONS!

Heb jij tips voor de redactie? Heb je foto's videos of ander materiaal dat interessant kan zijn voor een item op HNDB? App ons dan je verhaal en bestanden op 06 181-22-186 en wij ga ermee aan de slag.