Heracles – Feyenoord: 0-1

door | 21-08-2016 | 09:06 | Heracles | 0 Reacties

Potverdikkeme! Heracles Almelo bleek zondagmiddag niet opgewassen tegen Feyenoord. De elf uit Rotjeknor hadden minder balbezit en kansen dan de Almelose BVO, maar stapten uiteindelijk wel met drie puntjes de bus in. Ex-pony Karim El Ahmadi was de maker van de enige goal en daarmee de matchwinner voor de huidige koploper van de Eredivisie.

11.307 betalende toeschouwers horen arbiter Kuipers uit Oldenzaal om 16.45u het startfluitje geven. Al na zes minuten komen de gasten dichtbij een doelpunt als een voorzet van Feyenoorder Berghuis tegen de paal vliegt. Later in de eerste helft neemt ook zijn collega Toornstra het Almelose doel stevig onder vuur, maar keeper Castro ranselt de zwabberbal het doel uit. Heracles valt in de eerste 45 minuten meer aan dan Feyenoord, maar beloont zichzelf niet met goals. Baltovenaar Bel Hassani knalt van afstand net naast en ook de kopbal van Brahim Darri gaat er niet in. De grootste kans van de wedstrijd is voor Heracles-kapitein Thomas Bruns. Down Under-keeper Brad Jones grijpt namens Feyenoord volledig naast een voorzet van Navratil. Bruns schrikt hier zo erg van dat hij de bal naast het lege doel kopt. De treffer van Feyenoord valt na 29 minuten voetballen. Opa Kuyt kopt een balletje door, dat door El Ahmadi binnen wordt gevolleyd: 0-1 voor de effectieve Kuipbewoners.

Na de pauze laten de Rotterdammers nog minder zien dan in de eerste helft. De ploeg van Gio van Bronckhorst komt maar een paar keer van de eigen helft af. Heracles gaat op jacht naar de 1-1. Trainer Johnnie Stegeman brengt naast Brandley Kuwas ook voor het eerst Vincent Vermeij binnen de lijnen en stuurt zijn ploeg naar voren. Het zwart-witte offensief leidt tot doelpogingen van Bruns (pegel naast) en Gladon (kopbal over). In de allerlaatste minuut tikt Jones een vlammend schot van Bel Hassani over.

Heracles liet tegen Feyenoord redelijk goed voetbal zien en had daarmee minimaal een puntje verdiend. De Rotterdammers wisten de nul te houden, waarmee dat ene doelpuntje genoeg was voor de koppositie na drie speelronden. Volgende week reist Heracles af naar Den Haag. Daar is ADO op zondagmiddag om 14.30 uur de volgende opponent.

 

Update : Stijn is snel as always, hij had het verslag en een paar foto’s al online gezet en hij wist niet dat Suus al terug was van vakantie. Haar 156 foto’s zijn inmiddels hieronder toegevoegd aan het verslag. Enjoy!

7

0 reacties

Een reactie versturen

7

Blij dat we terug zijn?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
7
7
7

TIPS, FOTO'S, VIDEOS? APP ONS!

Heb jij tips voor de redactie? Heb je foto's videos of ander materiaal dat interessant kan zijn voor een item op HNDB? App ons dan je verhaal en bestanden op 06 181-22-186 en wij ga ermee aan de slag.