Heracles sleept puntje uit het vuur in Den Haag

door | 28-08-2016 | 05:19 | Heracles | 0 Reacties

ADO Den Haag – Heracles Almelo eindigde zondagmiddag in 1-1. De goals vielen al in de eerste helft. Robin Gosens opende de score, waarna ADO-spits Havenaar de boel gelijk trok. Al met al mag Heracles de handjes dichtknijpen met een gelijkspel, omdat ADO vooral in de tweede helft de bovenliggende partij was.

De eerste helft is het vooral aftasten door beide teams. De ongeslagen gastheer uit Den Haag kan zijn favorietenstatus voor dit duel nog niet echt waarmaken. Ook de Almelose BVO, met Vincent Vermeij voor het eerst in de basiself, laat niet veel bijzonders zien. De enige speldenprikjes uit de openingsfase worden uitgedeeld door Gervane Kastaneer, de smaakmaker van de groen-gelen. Zijn schoten vinden het doel echter niet.

Na 17 minuten spelen levert de eerste doelpoging van de zwart-witten (die vandaag in een nieuw lichtblauw pakkie spelen) meteen de openingstreffer op. Iliass Bel Hassani gaat in misschien wel zijn laatste wedstrijd voor Heracles achter een vrije bal vanaf 35 meter staan. De nummer 8 vuurt een flinke zwabberbal op het Hagenese doel af. Die inzet is ADO-keepertje Setkus te machtig: hij laat de bal glippen en in de rebound is linksback Robin Gosens er als de kippen bij om de bal binnen te schuiven. Heracles staat voor!

Welgeteld tien minuutjes kunnen de Almeloërs genieten van de voorsprong. De dekselse Kastaneer is Te Wierik en Breukers in een kopduel te slim af. Hij verlengt op ADO-spits Mike Havenaar, die met zijn linker uithaalt richting de verre hoek en Brammetje Castro kansloos laat: 1-1.

Direct na de Haagse bakkies in de rust heeft Iliass Bel Hassani de 1-2 op de pantoffel. Binnen de zestien knalt de knuffelmarokkaan de bal te gehaast richting Scheveningen. Daarmee is het wat betreft Heracles wel mooi geweest voor de tweede helft. De zwart-witten moeten de rest van de wedstrijd vooral in de achteruit. ADO heeft de bal en valt aan, maar creëert geen levensgrote kansen. Ballenvanger Castro doet waarvoor hij er staat en pakt tot twee keer toe een kopbal van Havenaar. Diezelfde lange Havenaar kan in minuut 78 de wedstrijd beslissen. Tussen Te Wierik en Breukers in versiert de Nederlandse Japanner een penalty, die hij vervolgens zelf wel even binnen wil stiften. Zijn Panenkaatje mikt hij alleen net iets te hoog: geen 2-1, wel de lachers op je hand. Heracles overleeft ook de rest van het Haags kwartiertje en stapt met een punt in de bus terug naar Almelo.

Dit alles gebeurde onder toeziend oog van enkele bijzondere toeschouwers. Allereerst waren er #De58 in het uitvak. De passagiers uit de #pauperbus naar Arouca kregen het tripje naar Den Haag als goedmakertje cadeau van Heracles en OAD. Daarnaast zat Samuel Armenteros, vermomd met hoed en bril, op de tribune in het Kyocera Stadion. Sinds het vertrek van Gladon naar Engeland is Heracles dringend op zoek naar een spits. Kunnen we Sammy binnenkort op het oude nest verwelkomen? Dit zal dan nog wel drie weekjes duren. Heracles’ eerstvolgende thuiswedstrijd is pas op 18 september tegen het Ajax van Bosz en Krüzen. Volgende week heeft bijna iedereen bij Heracles een weekend rust, omdat er weer tijd en plaats moet worden gemaakt voor een oersaai interlandweekend. Heraclieden Vincent Vermeij (Jong Oranje), Justin Hoogma (Oranje onder 19) en Gor Agbaljan (Armenië onder 21) moeten dan misschien wel aan de bak. Op 10 september gaat de Almelose BVO op bezoek bij Excelsior.

 

7

0 reacties

Een reactie versturen

7

Blij dat we terug zijn?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
7
7
7

TIPS, FOTO'S, VIDEOS? APP ONS!

Heb jij tips voor de redactie? Heb je foto's videos of ander materiaal dat interessant kan zijn voor een item op HNDB? App ons dan je verhaal en bestanden op 06 181-22-186 en wij ga ermee aan de slag.