Het vingertje van Gyasi

door | 25-02-2016 | 09:23 | Columns | 0 Reacties

In aanloop van de eerstvolgende Heracles-wedstrijd is het toch altijd even terugdenken aan het laatste treffen. Dit weekend komt Roda JC op de koffie in de Almelose voetbaltempel. De eerste wedstrijd van deze vooralsnog prima voetbaljaargang begon bij de Limbo’s in Kerkrade. Een stroef en vrij machteloos Heracles verloor op 8 augustus met 3-1 van de promovendus.

Aan Limburgse zijde swingde een ex-Heraclied in het gele shirt. Een jongen die bij de Almelose BVO niet echt aan een indrukwekkende palmares heeft gewerkt. De vleugelspeler lag veelal in de lappenmand en maakte veelal zijn speelminuten op de maandagavonden in troosteloze, lege stadions voor Jong Heracles af. Inderdaad, Gyasi. Edwin Gyasi,

Na een mislukte poging om als profvoetballer door te breken, droop Gyasi af bij de zwart-witten. Hij verliet Heracles voor het gele shirt van Roda JC, toen nog spelend in de Jupiler League. Wat hij misschien nog wel het allerleukste vond, was in één team met zijn broer Raymond spelen. Het bleek een goede keuze. Roda promoveerde en de gebroeders Gyasi kregen de kans om samen op het hoogste niveau in Nederland te acteren.

De eerste de beste kans voor Edwin om zich te laten gelden was, jawel, tegen Heracles. En dat deed ie. Veel voetballiefhebbers wisten wellicht niet van hetgeen dat Edwin Gyasi in zijn mars had. De aanvaller zette enkele Heraclieden voor joker en speelde een puike match. Eerlijk is eerlijk.

Voor Gyasi was het klaarblijkelijk dé uitgelezen kans om al zijn wrok jegens de Almelose club te openbaren. Na het laatste fluitsignaal is er enige commotie rondom de meegereisde supporters en Gyasi. Edwin steekt zijn middelste vinger op en showt die trots aan het zwart-witte publiek. De laatstgenoemden zouden oerwoudgeluiden hebben gemaakt.

Nou is het heel gevaarlijk om direct te bazuinen ‘dat doen onze supporters niet’. Toch leek het Almelo en omstreken schier onmogelijk. Diverse zwarte spelers zijn al op handen gedragen en als ware helden behandeld. Denk aan Kwame Quansah, de Ghanese strijder. De hoge heren van de KNVB konden de zaak dan ook niet hard maken. Er is dus niets racistisch naar de oud-Heraclied geroepen. Wellicht was Edwins vingertje gebaseerd op oud zeer. Hij wist immers niet te slagen in Almelo.

Zondag mag Gyasi bewijzen dat ie nog steeds kan voetballen. Mits hij meedoet. De geboren Amsterdammer waande zich wellicht Neymar Jr. na het treffen met Heracles. Echter ging dat als een nachtkaars uit. Zijn teller stokte namelijk na één treffer en één assist. Heel Almelo en iedereen met een zwart-wit hart zal van harte hopen dat het in ieder geval tot en met zondag hierbij blijft.

7

0 reacties

Een reactie versturen

7

Blij dat we terug zijn?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
7
7
7

TIPS, FOTO'S, VIDEOS? APP ONS!

Heb jij tips voor de redactie? Heb je foto's videos of ander materiaal dat interessant kan zijn voor een item op HNDB? App ons dan je verhaal en bestanden op 06 181-22-186 en wij ga ermee aan de slag.