Opdonderen uit de binnenstad!

door | 04-10-2015 | 12:56 | Almelo wat doe je? | 3 reacties

De blauwe klinkers worden – na 2 jaar trouwe dienst – uit de straat getrokken en met ingang van 2016 gaan we u – lieve bezoeker, toerist of inwoner – 24 uur per dag / 7 dagen per week heel ruig in uw rectum palen. Jaja, dat leest u goed! U gaat gewoon heel veel parkeergeld betalen en als u dat niet aanstaat, dan dondert u maar op! Dat stelt het Almelose college van B & W voor. De tarieven die voor de randstad gebruikelijk zijn worden ook bij ons aan de AA ingevoerd.

Er moet 1,2 miljoen euries bezuinigd worden op het parkeerbeleid in 2016. Het stelletje JAKNIKKERS dat meestal op dinsdagavond heel veel gebakken lucht verplaatst (lees: gemeenteraad) is hier al eerder mee akkoord gegaan. Tuurlijk joh. Oh ja, en verantwoordelijk wethouder ten Seldam zegt in de Tubantia dat ze deze maatregel in opdracht van de raad uitvoert.
Zeer tactische opmerking, want dan kunnen mevrouw de wethouder met haar agrarische hoofd zonder verstand en die jaknikkers lekker lullen over procedures die niet kloppen. Inhoudelijk hoeven ze dan helemaal niet over het parkeerbeleid te praten. Komt dat even goed uit!

Triest is het. Het is de finale doodsteek voor de Almelose ondernemers in de binnenstad, die op dit moment keihard moeten vechten om hun kop boven water te houden. Het motiveert om niet meer naar de Almelose binnenstad te gaan. We krijgen nog meer leegstand, omdat de ondernemers het niet langer trekken. Heeft de Almelose politieke maffia al die tijd met hun kop onder een steen gelegen? Wat is er in godsnaam loos?

Almelo voert op dit moment zelfs campagne op de landelijke TV, om bezoekers naar Almelo te trekken. Was het niet de bedoeling om de Almelose binnenstad een nieuwe impuls te geven?

7

3 Reacties

 1. De Makke

  Vroeger was ze bacterioloog op het ziekenhuis nu is ze zelf de grootste bacterie in Almelo en daar ben je voorlopig nog niet van af , tijd voor een flinke penicilline kuur in het STADHUIS.

 2. ejn68

  Wat een zwalkend parkeerbeleid van dit college…. De blauwe stenen voor de blauwe zones zitten nog maar net in 😉
  Juist die blauwe zone was een uitkomst voor speciaalzaken in bijvoorbeeld de grote straat Zuid, eventjes gratis parkeren voor 1 boodschapje… Nu wordt een halfje wit bij de bakker ineens 100% duurder…..
  En dan heb ik het nog niet eens over de concurrentie van webshops; als het nog even duurt zijn de verzendkosten via internet lager dan een uurtje parkeren in de binnenstad van 0546 😉

  Kansloos beleid. Ik hoop dat de raad (lees: de oppositie) hier nog een stokje voor steekt, ander komt er geen fluit terecht van de binnenstadsontwikkeling…… Of wil het college een stad met water zonder winkels ?!

 3. ejn68

  De wijkwinkelcentra (Eskerplein, vanGoghplein, en ten dele DeGors) zullen er blij mee zijn !
  Daarbij zijn er al heel veel inwoners van Almelo die winkelen in de buurtdorpen (Wierden, met veel speciaalzaken), Enter (kleding), Rijssen (markt op zaterdag). Vanuit het Windmolenbroek ben ik net zo snel bij de Hema in het centrum van Wierden dan in het centrum van Almelo !!

Een reactie versturen

7

Blij dat we terug zijn?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
7
7
7

TIPS, FOTO'S, VIDEOS? APP ONS!

Heb jij tips voor de redactie? Heb je foto's videos of ander materiaal dat interessant kan zijn voor een item op HNDB? App ons dan je verhaal en bestanden op 06 181-22-186 en wij ga ermee aan de slag.