Gemeente komt met nieuw vangnet

door | 28-05-2015 | 12:50 | Almelo wat doe je? | 0 Reacties

Dat de gemiddelde Almeloër niet erg vrolijk wordt van het stadsbestuur, moge duidelijk zijn. Met geen rooie cent in de knip toch een nieuwe gemeentetempel uit de grond stampen, inclusief netten. Netten? Ja, om te voorkomen dat burgers zichzelf verzekeren van een enkeltje naar het hiernamaals.

Onze stad haalde GeenStijl met deze ingenieuze vinding. De gemeente neemt haar rol als sociaal vangnet misschien iets te letterlijk. Men gaat er blijkbaar vanuit dat een rondje door de nieuwe thuishaven van de ambtenaren, bij de bezoekers suïcidale neigingen opwekt. Het besef dat het gemeenschapsgeld in zo’n fraai gebouw is gepompt, kan pijn doen.

Sjonnie gaf bij de officiële opening aan dat het gemeentehuis een rol speelt bij de belangrijke momenten van de Almeloër. Bijvoorbeeld voor het eerst je rijbewijs ophalen of je vastketenen aan de partner van je leven. Maar aan een roemloos einde in nog nieuw ruikend paleis, wil de burgermoeder niet meewerken.

Het net, dat aan speeltoestellen bij Dolle Pret doet denken, moet levens redden. Mocht u toch de sprong in het diepe wagen, zal de gemeente u onmiddellijk voorzien van therapie. Alsof de zelfdoder in spe zichzelf nog in een net stort waarvan hij bij voorbaat weet dat het je in leven houdt. Als de betreffende persoon überhaupt nog kracht heeft na de beklimming van alle trappen, om vervolgens over de balustrade te klauteren.

Wij hopen in ieder geval van harte dat het vangnet er tot in lengte van dagen ongebruikt mag hangen.

7

0 reacties

Een reactie versturen

7

Blij dat we terug zijn?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
7
7
7

TIPS, FOTO'S, VIDEOS? APP ONS!

Heb jij tips voor de redactie? Heb je foto's videos of ander materiaal dat interessant kan zijn voor een item op HNDB? App ons dan je verhaal en bestanden op 06 181-22-186 en wij ga ermee aan de slag.