Wij van Scoop regelen het wel!

door | 07-01-2013 | 12:40 | Columns | 6 reacties

Het was één groot feest voor de met goede bedoelingen doordrenkte medewerkers en medemens-helpers van Scoop welzijn: Serious Request in de Indië hal! Ze mochten namelijk ALLEMAAL een walkietalkie én ze waren allemaal de baas. Sommige geluksvogels hadden zelfs twee (ja echt… 2!) walkietalkies.

Een kleine 100 scholieren deden een niet-eten-marathon om geld in te zamelen om babysterfte te bestrijden. Net als de dj’s van 3FM, maar dan anders. Sinds een aantal jaren is het een mooie gewoonte van het Almelose Rode Kruis geworden om in de aanloop naar de grote Serious Request actie van popzender 3FM een kleine lokale actie op poten te zetten om geld in te zamelen voor het goede doel. Dit gebeurt dan gewoonlijk onder leiding van een aantal vrijwilligers van het Rode Kruis met Joop als opperhoofd.

Joop is de initiator van het hele goede-doelen feestje en heeft al jaren de leiding. En dat ging al die jaren prima. Met aan zijn linker- en rechterhand een aantal vrijwilligers en wat extra hulp zamelde hij op een leuke en gezellige manier geld in. Nu schrijven we het jaar 2012 en omdat bij Joop de jaren ook gaan tellen leek het hem wel een goed idee om hulp in te schakelen. Hulp in de vorm van Scoop welzijn. Die hadden zich namelijk gemeld en gezegd: wij van Scoop regelen het wel. “Dat komt wel goed dus”, dacht Joop.

Wat alleen niet werd gezegd toen Scoop in de arm werd genomen was dat er in plaats van 7 vrijwilligers (2011) dit jaar (al met al) ongeveer 55 mensen (55!) hun medewerking zouden verlenen aan de Almelose Serious Request actie. Allemaal van Scoop. Poehee, dat moet toch goed komen denk je dan.

Scoop bleek echter een verschrikking! Een chaotisch geheel van mensen die alleen maar druk waren met zichzelf en vergaten dat ze meewerkten aan een groot project. Er werd op, over en met elkaar gevloekt, gebekt en getierd dat het een lieve lust was. Mensen die in de voorbereiding hadden beloofd ergens werk van te maken gingen op vakantie, waren ziek of hadden 5 andere collega’s gevraagd te doen wat ze eigenlijk zelf zouden doen en waar Joop (de baas) NEE zei, zei Scoop gewoon JA. Er was geen communicatie er dat resulteerde (in uitvoering) in een redelijk mislukt ‘evenement’.

De actie zelf bracht ruim 6348,30 euro op, dus daarvoor hulde! Alleen was het de bemoeienis van Scoop die roet in het eten gooide. En het ergste? Scoop zwijgt de boel gewoon kapot! Want alleen als er iets knaps gedaan wordt (lees, ze verknallen een keer iets niet) mogen we er over horen. kijk maar op de website van scoop, die is wat betreft Serious Request behoorlijk stil. Op de oproep tot het inleveren van en verzamelen van statiegeld flessen voor SR (die trouwens – echt waar – 6 flessen opleverde) na, staat er niets.

Dan zou je zeggen: Prima, die bedanken we de volgende keer voor verrichte werkzaamheden en klaar. Alleen heeft de wanvertoning van scoop er voor gezorgd dat er volgend jaar met een beetje pech helemaal geen Serious request (SR) actie in Almelo wordt georganiseerd. Is dit erg? Nee, hooguit erg jammer! Dit laat namelijk zien dat de niet capabele club mensen van Scoop goede ideeën van welwillende mensen afpakt en ze vervolgens op een manier zoals alleen zij dat kunnen om zeep helpt. Scoop, ga je schamen.

7

6 Reacties

 1. AAFM

  Ik val normaal gesproken niet zo snel mensen af, maar bovenstaand verhaal kunnen we als omroep wel bevestigen.

  Albert J. Hendriksen
  Staflid Omroep Almelo

  • Frank

   scoop doet goed werk! ik help elk jaar bij Huttenland.
   daar staat ook elk jaar iemand de muziek te regelen. of niet Albert??
   niet zeuren als er een keer iets mis gaat.

   • Monsieurpleur

    Ik geloof ook niet dat Albert zeurt Frank… Hij bevestigd slecht bovenstaand verhaal. En dat verhaal gaat, als ik het goed gelezen heb, niet over muziekjes op Huttenland.

 2. henry

  Denk dat Scoop wel een goeie organisatie is alleen moet er meer van te voren reclame gemaakt worden en sobieso een andere datum dan deze want Onze jongens moesten naar 053 dus heel Almelo zat voor de buis of waren naar de wedstrijd.
  Henry

 3. lord

  Leuk bedacht dit verhaal
  daar komt de organisator KOOS !! mooi mee weg

 4. Dirk

  O jee, Daar spreek Lord een (volgens mij) een onderwerpje aan! Het kwam me inderdaad ter oren dat er bij SR een vrijwilliger rondliep die Joop heet. Nou mensen: Even ter verduidelijking. Ik heb geen mensen bij naam willen noemen, dus bedacht ik Joop. *Joop bestond tot nu toe voor mij nog niet echt*. Ik had dan ook geen idee dat er echt een Joop rond zou lopen. De echte Joop is onschuldig mensen! Ga dus maar weer rustig door met je leven, je naam is gezuiverd! Daarnaast blijf ik er bij dat scoop de boel goed om zeep heeft geholpen, en niet zoals ‘Lord’ hier boven schetst ‘Koos’. Ik verwijs naar de eerste reactie: Officiële reactie/bevestiging van mijn verhaal door onafhankelijke media… Ik zeg: Straf voor scoop. 1,5 miljoen korten.

Een reactie versturen

7

Blij dat we terug zijn?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
7
7
7

TIPS, FOTO'S, VIDEOS? APP ONS!

Heb jij tips voor de redactie? Heb je foto's videos of ander materiaal dat interessant kan zijn voor een item op HNDB? App ons dan je verhaal en bestanden op 06 181-22-186 en wij ga ermee aan de slag.