Column: een beker op je buik schrijven

door | 19-03-2012 | 10:44 | Columns | 19 reacties

Het zal een aantal bezoekers misschien zijn opgevallen dat er de laatste twee weken door dit account geen items zijn geplaatst. Onze hoofdredacteur zat met de luie kloten in de brandende zon in Orlando, Florida. Suus nam de taken prima waar. Waarvoor uiteraard dank. Voorafgaand aan de vakantie naar de Verenigde Staten heerste er bij de reiziger nog een negatief gevoel omdat er drie wedstrijden van Heracles gemist zouden worden. De planning voor de zonvakantie kon echter in het geheel niet beter. Wat is er gebeurd met het elftal van Peter Bosz?! Zijn dit de mannen die met bloed, zweet en tranen drie punten behaalden in Enschede? Wie zijn die twitterende modepoppen die nu in het veld lopen?

Ja, twitterende modepoppen. Heeft u weleens de moeite genomen om op het sociale netwerk Twitter naar de verrichtingen van sommige spelers te kijken? Daar maken ze zich door de regel drukker dan op het speelveld. Neem nu Willie “Twitterkoning” Overtoom die zoveel berichten tweet dat je je afvraagt of hij wel tijd heeft om donderdag aanwezig te zijn tijdens de halve finale. Of Samuel Armenteros die niet leeft voor het voetbal of de club maar voor het iPhone spelletje TempleRun. Het is zelfs iedere morgen het doel en de motivatie voor ons ubergestylde modepopje dat in tijden van opeenvolgende verliespartijen rustig een mooiboy dansje doet op de parkeerplaats van het Polman Stadion.

Nu horen we u denken: ze moeten toch zelf weten wat ze in hun vrije tijd doen. Klopt. Maar je kunt je op zijn minst verplaatsen in de hardwerkende supporter die zijn zuurverdiende centen heeft uitgegeven om bij de baggerwedstrijd in Arnhem te kunnen zijn. Hoe moet die zich voelen wanneer hij Armenteros ziet opscheppen over zijn veel te dure kleren of nieuwe diamanten. Die ziet dat Overtoom tijd genoeg heeft om iedereen op Twitter van repliek te dienen maar tijdens de wedstrijd geen sprintje meer kan opbrengen. Dan vraag je je toch af waarom je je geld besteed om een paar overbetaalde hipsters over het veld te zien sjokken.

En dan staat aankomende donderdag de halve bekerfinale tegen AZ op het programma. Een vol uitvak. Hoge verwachtingen die zijn aangepast in hopen en bidden voor het beste. De wonderen zijn dan misschien de wereld nog niet uit maar een kathedraal vol brandende kaarsen kan de finaleplaats nog niet garant stellen. Nee, het woord is aan de spelers die na vier belabberde potten voetbal hun voeten moeten laten spreken. Geef ze maar eens een Twitterverbod tot de volgende overwinning. Dan hoeven wij, de hardwerkende supporters, ons niet te irriteren aan het megalomane gedrag van enkele over het paard getilde broodvoetballers.

Clubliefde bestaat al heel lang niet meer bij spelers. Maar wanneer ze ons een historische finaleplaats kunnen bezorgen dan zouden we in ruil voor dat absurd hoge loon toch op zijn minst bloed, zweet en tranen willen zien. Zo niet, dan kunnen we die beker wel op onze buik schrijven.

Op hoop van zegen…

7

19 Reacties

 1. iceman

  ok ,goud van oud:dikke hulde voor dit colum

 2. Beertje

  Ik hoop dat we vrijdag allemaal “anders” denken! Met andere woorden: Als we donderdagavond winnen is alles vergeten en vergeven en zijn alle suporters dronken (in ieder geval van geluk 😉

 3. vannelle

  DONDERdag !een tussenstop in kaasstad alkmaar,dan op naar de kuip ! HOPPA,burp !

  • Suus

   Remko helaas niet. Maar we hebben Dennis !

   Ik ben erbij, natuurlijk ! 😉

   • vannelle

    tot donderdag Suus busje 4 stoel 6 fotootjevan ons twee en in de kuip nog een hoppa !!!

 4. McAber

  Oh oh, Willie is boos !
  Zie zijn twitter

  Sommige mensen staan apart in het leven. Heeft dit iets met voetbal te maken? Of prive ? Dus persoonlijk?

  Aan de bak Willie. Niets persoonlijks, wel clubliefde. Jij en ik, wij zijn Heracles, toch ?

 5. Dini

  Ik kan dit echt niet serieus nemen! Wat een kansloze COLUM!!! Hoezo denk je dat de spelers verantwoording verschuldigd aan jullie?? Zijn jullie gek geworden? En iets als clubliefde is sowieso niet meer van deze tijd, want als dat er wel zou zijn speel je amateur voetbal met Heracles en denk je nou werkelijk dat je de spelers in beweging krijgt door dit soort berichten/reacties?

  • Lettie

   Hoezo kansloos ???
   Als ze als een stelletje lamzakken rondlopen in `t veld de laaste tijd is het iedere supporter z`n goede recht om daar iets van te zeggen!
   Laat ze GVD werken voor hun centen!!!
   Dat ze werelds kunnen voetballen hebben we in de wedstrijd tegen 053 gezien.
   Maar waar ze de laatste tijd mee bezig zijn weet niemand!
   Hopelijk dat deze columN het vuur een beetje aanwakkerd voor donderdag aanstaande !!

 6. Dini

  Overigens wil iedereen maar al te graag vrienden zijn met de spelers op Twitter, Facebook etc… in de hoop dat ze ook reageren op berichten en dan ga je ze nu afbekken

  • JoeNNes

   Als je er niets van snapt beste Dini reageer dan niet. Jij probeert je te verplaatsen in een fanatiek supporter en dat ben je niet dus kun je het ook niet begrijpen. Hou het aub bij iets wat jezelf ook snapt.

   Oh ja en de spelers zijn ten alle tijde verantwoording aan ons verschuldigd aangezien wij de reden zijn dat ze deze goed betaald baan hebben. Ze hebben meegemaakt hoe het is als het goed gaat ( Twente uit) en ze maken het mee als ze slecht voetballen en een slechte instelling hebben.

   Dus Dini ga je nou niet als een fanatieke fan proberen te gedragen of een moraalridder want daar zit echt niemand op te wachten.

 7. Puch kapot

  @ Dini.
  Je eerste reactie zit nog wel iets in, qua werk en prive van de spelers gescheiden houden. Echter, omdat ze, zoals je ook aan de plaatjes/ pica’s teksten kunt zien zich nadrukkelijk profileren als Heracles-speler, en vooral omdat twitter een middel is om alles wat je bezig houdt met iedereen te delen is het logisch dat mensen er op reageren zoals de schrijver van deze column.
  .
  En voor supporters die dagenlang ziek zijn van een wanprestatie van hun club is het zuur dat de schuldigen aan de wanprestatie weer lekker vrolijk hun metrosexuele onzin de wereld in twitteren.
  .
  Je tweede comment:
  Op de dag dat ik bij de door jouw “iedereen” genoemden hoor, mogen ze mij afschieten.

 8. GEVEKA

  Geloof toch dat een substantieel deel van de salaris van de heren voetballers betaald wordt door de hardwerkende supporters
  dus KLASSE column

 9. McAber

  Hoofdredacteur weer met zijn luie kloten in de brandende zon (of in een politiecel in Amersfoort)?

  Er valt nu niets te happe’, er is maar EEN de baas, maar ik hunker naar de foto’s van Suus !

Trackbacks/Pingbacks

 1. HERACLES ALMELO BEHAALD BEKERFINALE! - [...] over op belangrijker zaken: WE STAAN IN DE FUCKING FINALE! Heeft die column van ons zijn uitwerking toch niet…
 2. Feyenoord – Heracles Almelo (4-1) - [...] zo komen de, in onze gewraakte column genoemde, problemen bij Heracles wederom aan het licht. We zijn in Almelo…

Een reactie versturen

7

Blij dat we terug zijn?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
7
7
7

TIPS, FOTO'S, VIDEOS? APP ONS!

Heb jij tips voor de redactie? Heb je foto's videos of ander materiaal dat interessant kan zijn voor een item op HNDB? App ons dan je verhaal en bestanden op 06 181-22-186 en wij ga ermee aan de slag.