Heracles haalt flink uit op de laatste speeldag

Dat was ‘m dan. Eredivisieseizoen 2017/2018 is vanmiddag door Heracles Almelo ongewoonlijk met een uitoverwinning afgerond. In Rotterdam was de ploeg van Johnnie S. Sparta met 2-5 te slim af. Pas in het laatste half uur trokken de Almeloërs de wedstrijd helemaal naar zich toe…

Eigenlijk stond er niets meer op het spel in speelronde 34. Heracles zou in de middenmoot eindigden zonder play-offs voor Europees voetbal. Sparta was al wel verzekerd van nacompetitie, maar dan om handhaving of degradatie. Met een mooi doelpuntje achter het standbeen zette Fred Friday de thuisploeg op 1-0 na een saaie openingsfase. 

Terwijl de Sparta-mars nog nadreunde op Het Kasteel maakte Kristoffer Peterson aan de andere kant direct gelijk met een lage schuiver. Vlak voor rust had Brandley Kuwas de 1-2 op de linkerschoen, maar hij wist keeper Huth niet te verslaan. Kort na rust namen de Spartanen wederom de leiding. Dit maal was Stijn Spierings de doelpuntenmaker voor rood-wit. Daarna was het showtime voor de Almelose BVO. Johnnie bracht Gladon en Vermeij in. Die laatstgenoemde scoorde koud in het veld van dichtbij de 2-2.

Tim Breukers scoorde in meer dan 200 eredivisiewedstrijden nog nooit. Daar kwam vanmiddag verandering in. Zijn droge knal vanaf randje zestien verdween onderin de linkerhoek. In de blessuretijd schroefden beide ingevallen spitsen hun doelpuntentotaal nog even op. Twee keer was Kuwas de aangever, waarna eerst Gladon en vervolgens Vermeij inkopten. Met de 2-5 sloot Heracles het seizoen waardig af. Na afloop werd er ouderwets gefeest met het uitvak, vooral door de vertrekkende trainert Stegeman en keepert Castro. 

Daarnaast hield Heracles zich keurig aan de ‘noaberplicht’, want er moest volgens de hele rooie regio toch echt gewonnen worden door Heracles op 6 mei. Bij deze. We hopen dat er in de Grolsch Veste en omstreken hard gejuicht is om onze overwinning op hun grootste concurrent van dit seizoen. Fijne zomerstop!

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Heracles haalt flink uit op de laatste speeldag”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares