Heracles met minimaal verschil onderuit in Amsterdam

Heracles Almelo heeft vanmiddag met 1-0 verloren van Ajax. In de (nu officiële) Johan Cruijff Arena waren de gastheren in het rood en wit veel meer aan de bal. Het ene doelpuntje van David Neres was voor Ajax genoeg om de drie punten in eigen huis te houden.

Om de schade achterin minimaal te houden stelde Johnnie S. een vijftal achterhoedespelers op. Jakubiak begon daardoor op de bank. De plek van de vader geworden Kristoffer Peterson (gefeliciteerd!) werd overgenomen door Jaroslav Navratil. Hij moest samen met Kuwas en Gladon voor snelle uitbraken zorgen om aanvallend nog wat klaar te spelen. Dat gebeurde in de eerste helft één keer. Uit het mogelijkheidje dat ontstond schoot Kuwas de bal wild over. 

Verder was het een wedstrijd lang eenrichtingsverkeer op het doel van Bram Castro af. De Belg plukte een aardig aantal ballen uit de hoeken, maar in de 63e minuut werd hij toch even geklopt. Een slim lobje van Ziyech zette Neres vrij voor Castro. Een paar centimeter in buitenspelpositie klaarde de Braziliaan de klus: 1-0. Meer tegendoelpunten bleven de Almelose BVO bespaard, ook omdat Ajax niet in de allerbeste vorm verkeerde. 

Vlak voor de wedstrijd werd bekend dat assistent-coach Robbie Alflen na dit seizoen vertrekt bij Heracles. De volgende wedstrijd is er eentje in eigen huis: vrijdag om 20.00 uur tegen Woutje Weghorst en de rest van AZ.

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Heracles met minimaal verschil onderuit in Amsterdam”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares