Heerenveen houdt Heracles voorlopig van play-offs af

(Foto: DeMakke Johan) Ondanks Pasen en 1 april werd er zondagmiddag gewoon gevoetbald in het Polman Stadion. De wedstrijd tussen Heracles Almelo en SC Heerenveen stond in het teken van aanhaken of afhaken voor extra wedstrijdjes om Europees voetbal. Het werd dat laatste voor de Almelose BVO, die na een goede ongeslagen reeks nu helaas weer weten wat verliezen is. 

In minuut 12 was er een hartverwarmend eerbetoon voor mede-Heraclied Remco Nijkamp. Hij overleed deze week op 24-jarige leeftijd. ‘Jouw aanwezigheid zal gemist worden binnen onze Heracles-familie’, sprak het spandoek boven vak Q.

In de eerste helft gingen de zwart-witten en de Friezen redelijk gelijk op zonder allebei grote kansen te creëren. De gasten uit Zuid-Scandinavië zochten in de rust toch de kleedkamer op met een dikke big smile. In drie minuten tijd hadden zij de wedstrijd vlak voor rust al beslist. De 0-1 werd uit een corner binnengekopt door Heerenveen-middenvelder Thorsby. Kort daarna legde Robin Pröpper binnen de eigen zestien Reza Metdeveeltemoeilijkeachternaam op de grond: penalty. Vanaf elf meter maakte Arber Zeneli geen fout.

Na rust koos Johnnie S. met Gladon en Duarte voor Baas en Jakubiak voor een ander strijdplan. De aanvallende ideeën leverden twee goals op, waarvan er maar eentje telde. De snelle goal in de tweede helft van Paul Gladon werd wegens buitenspel afgekeurd. Daarna liep Heracles zich minuten lang stuk op de stugge Friezen. Diep in de blessuretijd trok derde invaller Brahim Darri van links naar binnen. Een heerlijke knal in de verre kruising bepaalde de eindstand op 1-2, want in de resterende minuut kwam er geen gelijkmaker meer.

Volgende week zondag om 16.45 uur neemt Heracles het in Amsterdam op tegen Ajax.

 

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Heerenveen houdt Heracles voorlopig van play-offs af”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares