Excelsior maakt als eerste kennis met Duits Heracles

Jawohl! De hand van Frank Wormuth war schon da bei Heracles gegen Excelsior. Diep in de blessuretijd ging de Almelose BVO op z’n Duits met een puntje aan de haal. Jamiro Monteiro trok de boel hoogstpersoonlijk gelijk na een 2-0 achterstand.

Al na zes en een halve minuut koekeloerden de elf van Johnnie S. tegen een 1-0 voor de thuisploeg aan. Messaoud was bij een standaardsituatie het meest alert en tikte binnen. Op een speldenprikje na waren de zwart-witten, spelend in blauw, nergens te bekennen. Vlak na de rust leken de Kralingers het potje al te beslissen. Van Ooijen haalde de bal van de lijn met iets wat moest lijken op een handsbal: penal en rood. Mikey van Duinen stuurde Castro vanaf elf meter de verkeerde hoek in en zette zijn ploeg op een verdiende 2-0.

Brammetje lag vervolgens nog aardig wat keren wél in de goede hoek. Daarmee werd Excelsior van 3-0 en 4-0 afgehouden. Dat kwam de Rotterdammers peperduur te staan. In minuut 91 frommelden Navratil en Monteiro zich door de rood-zwarte defensie. De laatstgenoemde wist de bal daarbij in het netje te leggen.

En zo onverwachts als het maar kon werd het ook nog 2-2. De soort van assist was opnieuw van Navratil. Hij werd door De Wijs neergelegd op de rand van de zestien; ook een strafschop. Monteirootje, de allerbeste voetballer van Heracles van dit seizoen, schoot de pingel hoog en onhoudbaar binnen. Als een dief in de nacht gingen de Heraclieden toch nog met een puntje aan de haal. 

 

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Excelsior maakt als eerste kennis met Duits Heracles”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares