AZ terechte winnaar in Almelo

Heracles Almelo heeft vrijdagavond verloren van de ploeg die dit seizoen misschien wel het beste voetbal van Nederland speelt. AZ uit Alkmaar, over een week finalist in de beker, klaarde het klusje zonder al te veel inspanning met 0-3. Ex-Heraclied Weghorst en Bel Hassani versperden de Almelose BVO daarmee aansluiting op een plakje voor de play-offs.

En dat terwijl de ploeg van Johnnie S. in het eerste kwartier heer en meester was. Nadat Brandley Kuwas een penalty miste en Heracles een tweede penalty ontnomen werd, namen de bezoekers het heft in de eigen vuisten. Dodelijk effectief stelden de Alkmaarders de score binnen mum van tijd op 0-2. Eerst kon middenvelder Guus Til van dichtbij binnenschieten toen hij door rechtsback Svensson beheerst was vrijgespeeld. Vijf minuten later leed Dries Wuytens gevaarlijk balverlies op eigen helft. Woutje Weghorst brak door richting Castro, maar was niet te zelfzuchtig om de meegelopen Idrissi te laten scoren.

Na rust kwamen de zwart-witten er niet meer aan te pas. Met een juweel van een goal zette Alireza Jahanbakhsh de eindstand op het bord. Hij draaide knap weg bij Peter van Ooijen om de bal daarna met links in de kruising binnen te rammen. AZ had toen nog lang de tijd om een aardige score neer te zetten. De 0-4 leek eerder te vallen dan de 1-3. Castro had een aantal reddinkjes en ook Jakubiak haalde een bal van de lijn. Op de nederlaag viel uiteindelijk helemaal niets af te dingen. 

Bij onze redactie vielen nog wel twee leuke dingen op. Het AZ-uitvak bracht leuke liedjes ten gehore, die uitnodigden tot meezingen. En na afloop van de wedstrijd juichte Illiass Bel Hassani even ouderwets met de fanatieke supporters. Fantastisch IBH!

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloƫr past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “AZ terechte winnaar in Almelo”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares