Auf wiedersehen! Heracles neemt met gelijkspel afscheid van thuispubliek en oud-gedienden

Vanmiddag deelde Heracles Almelo in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen de punten met FC Utrecht. De trotse eredivisionist vierde daarbij alvast zijn 115e verjaardag, gehuld in jubileumshirts. Ook werden vertrekkende en al vertrokken Heraclieden bedankt voor bewezen diensten. 

De eerste in de rij ceremonies was het meest bijzonder. Clublegende Everton Ramos da Silva, overgekomen vanuit Brasiiiiiiilll (lalalalala), werd onder luid gejuich in het zonnetje gezet. De Almelose BVO schoot daarna als de brandweer uit de startblokken. Na vijf minuten stond er al een glanzende 2-0 op  het bord. Kuwas opende de score met een laag schot vanaf randje zestien. Met een mooie volley verdubbelde Jaroslav Navratil de stand. Hoewel Heracles daarna niet meer scoorde zat de stemming er de hele middag nog aardig in in de Polman keet…

De zwart-witte traditieclub nam vandaag namelijk ook afscheid van de Twentse derby. Geheel in stijl ging streekgenoot FC Twente uit Enschede genadeloos onderuit bij Vitesse. De club uit de Grolsch Veste mag het volgend jaar in de Jupiler League proberen, proost! Daarmee was het nóg niet gedaan met afscheid nemen, hoor. In de rust werden vader en zoon Hoogma, Sammy Armenteros en Joey Pelupessy uitgezwaaid. 

In de tweede helft zei Heracles de 2-0 voorsprong ook vaarwel. Door goals van Van der Streek en Van der Maarel kwam ‘Utreg’ op gelijke hoogte: 2-2. Na het laatste fluitsignaal was er het laatste bedank-en-uitzwaaimoment. De zeven spelers, coach Johnnie S. en zijn rechterhand Robbie Alflen die Heracles na dit seizoen verlaten kregen van de Heracles-familie een warm afscheid.

Suus schoot van dit alles de volgende kiekjes:

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Auf wiedersehen! Heracles neemt met gelijkspel afscheid van thuispubliek en oud-gedienden”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares