EROP EN EROVER!!! (Heracles – 053 2-1)

Heracles Almelo heeft de favorietenrol in de derby van het oosten vanavond waargemaakt. Het kwakkelende FCT werd met een nipte, maar toch ontladende overwinning aan de zegekar gebonden. De 0-1 die Tighadouini op het bord zette werd door Peterson en Pröpper ongedaan gemaakt. Een heerlijke avond voor iedereen met een zwart-wit hart.

De Almelose BVO gaf al gauw aan dat er voor de firma List en Bedrog helemaal niet te halen viel. Na een minuut zette Kuwas met een harde vrije bal Drommels Drommels Drommels aan het werk. Het absolute overwicht was in de eerste helft voor de elf van Johnnie Stegeman. Op balletjes over van Maher en Boere na was 053 nergens te bekennen. Sterker nog, de ploeg van wijsneus Verbeek slaagde er nauwelijks in de bal vaker dan drie keer rond te spelen (de hand van Jan de Jonge?).

Heracles creëerde tot de rust zelf te weinig uitgespeelde kansen om de rooien er al voor rust flink van langs te geven. Dat kwam de zwart-witten bijna duur te staan. In minuut 49 vergaten er aardig wat Heraclieden mee te verdedigen bij de enige fatsoenlijke Twente-aanval van deze avond. De drie tegen vijf-situatie werd door Adnane Tighadouini uitgebuit: 0-1. 

En toen was er heel wat werk aan de winkel. Gertjan ‘schijtbakkenvoetbal’ Verbeek liet zijn ploeg nóg verder terugzakken dan in de eerste helft. Gelukkig kwam Heracles er snel doorheen met de gelijkmaker. Met een wonderschone pass van Kuwas op linksback Baas lag de Twente-defensie helemaal open. De assist van Baas werd binnengefrommeld door Kristoffer Peterson, come on!

Nadat Castro met een prima redding op Jensens inzet de 1-2 voorkwam, was het jagen op de Almelose overwinningsgoal. En die kwam er. Een corner van Brandley Kuwas werd door Robin Pröpper uit een onmogelijk hoek binnengekopt, via de onderkant van de lat en Adam Maher. JAAAAAAAAAA!!! Het Enschedese slotoffensief (ze kwamen zowaar met de helft van de ploeg over de middellijn) leverde geen gelijkmaker op. Zodoende behaalde Heracles drie punten die in Almelo eigenlijk dubbel tellen! 

Tijdens de wedstrijd vernamen wij ook slecht nieuws. Nova, het zieke dochtertje van ex-captain Antoine van der Linden, overleed vandaag. Wij wensen Antoine en zijn partner Leonie ontzettend veel sterkte toe met dit verlies.

De overwinning op onze rivaal werd door Suus vastgelegd op de gevoelige plaat:

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “EROP EN EROVER!!! (Heracles – 053 2-1)”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares