Drie goals en drie punten in de sneeuw van Kerkrade

Het heeft even geduurd, maar daar was ie dan zo acht wedstrijden voor het einde van de competitie: de eerste uitzege voor Heracles. Op een winterkoude vrijdagavond werd uit bij Roda JC een strakke 0-3 neergezet. Buitenspelers Kuwas en Peterson zorgden voor een 0-2 ruststand. In de allerlaatste minuut deelde Peter van Ooijen de genadeklap uit.

Binnen het kwartier was er al de 0-1. Met een vrije trap van 25 meter strak in de kruising nomineerde Brandley Kuwas zichzelf als maker van het doelpunt van het jaar. Dat het in de buurt van de evenaar altijd mooier weer is bleek vanavond niet in Zuid-Limburg. Door de aanhoudende sneeuwbuitjes werd er al snel met een oranje bal gevoetbald. Die oranje bal was over de hele avond het meest in het bezit van de thuisploeg. De Koempels, die de punten nog hard nodig hebben in de strijd onderin, slaagden er niet in om dat balbezit om te zetten in treffers.

Daarvan maakten de zwart-witten nog voor rust dankbaar gebruik. Vanaf links zette Kristoffer Peterson goed door, waarna hij in alle vrijheid laag in de lange hoek kon afronden. 0-2 en Heracles op rozen. In de tweede helft moesten de geel-zwarten uit Kerkrade iets forceren, terwijl Heracles achterover kon leunen. Roda kwam zodoende een paar keer dichtbij een goal, maar Brammetje Castro en zijn achterhoede sloten het doel hermetisch af. In de slotminuut viel ie nog een keer binnen aan de andere kant. Op aangeven van Kuwas plaatste Van Ooijen de 0-3 keurig in de rechterhoek. 

Met de eerste driepunter buitenshuis speelde Heracles zich (voor zover daar nog twijfel over bestond) veilig. Sterker nog, de plaatsen in het linkerrijtje liggen weer binnen handbereik. Volgende week speelt Heracles opnieuw op vrijdag en opnieuw tegen een degradatiekandidaat. Om 20.00 uur komen Gert-Jan Verbeek en Jan de Jonge met hun uiterst noodlijdende FC Twente op bezoek.

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloƫr past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Drie goals en drie punten in de sneeuw van Kerkrade”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares