HNDB Kieswijzer: partijen geven antwoord op 5 belangrijke vragen

Op 21 maart mogen wel allemaal weer naar de stembus om de lokale gemeenteraad bij elkaar te stemmen. Op belangrijker moment dan veel mensen denken. Veel kwesties worden namelijk lokaal opgelost en/of veroorzaakt en dus is het van groot belang wie de komende 4 jaar het beleid in de stad uitstippelen en belangrijker: wie die macht gaan controleren. Het kiezen van een nieuwe gemeenteraad is dus van belang en om een goede keuze te maken is informatie voor de kiezers heel belangrijk. Wij hebben dus 5 vragen die leven onder de bevolking voorgelegd aan alle partijen die meedoen aan de verkiezingen en gelukkig vond het leeuwendeel het ook belangrijk hun standpunt duidelijk te maken aan de kiezers.

Behalve dan de PvdA en VVD. Die hebben, ook na herhaaldelijk vragen van onze kant, geen antwoorden opgestuurd en dus kunnen we u daar niet over informeren. Het feit dat er in 11 dagen tijd geen mogelijkheid was om ons 5 antwoorden toe te mailen is typerend en kunt u dus als een antwoord op zich beschouwen. Let wel: we hebben echt meerdere malen gemaild en daarbij op een gegeven moment alle raadsleden aangeschreven van de betreffende partijen. Onze deadline is meerdere keren opgeschort om iedereen de kans te geven. Als een eenmansfractie veruit de snelste reactie gaf moet het voor deze 2 traditionele partijen toch geen probleem zijn 1 email met 5 antwoorden te sturen. Wel dus.

Goed, over tot de belangrijke informatie: de vragen en de antwoorden. Omdat je zo langzamerhand door de partijen de raad niet meer ziet leek het ons van algemeen nut om een vijftal vragen te stellen.

1. Wat is volgens jullie het grootste probleem in Almelo en wat ga je eraan doen?
2. Wat gaan jullie doen aan de leegstand in het centrum?
3. Wat gaan jullie doen aan de financiële ellende van de laatste jaren?
4. Is gratis parkeren in het centrum een optie?
5. Wat gaan jullie doen met het zwembad Het Sportpark?

De antwoorden van de betreffende partijen zijn te vinden door op de links de vragen te klikken. Er opent zich een nieuw scherm met daarin alle door ons ontvangen antwoorden op de voorgelegde vraag. Voor de volgorde hebben wij de volgorde op het stembiljet aangehouden.

Over HNDB

Eigenaar en oprichter van HNDB.nl en HNDB Media. Maakt zich minder druk om items schrijven en richt zich meer op nieuwe functies en designdingetjes.

0 reacties op “HNDB Kieswijzer: partijen geven antwoord op 5 belangrijke vragen”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares