Geen punten voor Heracles in basisdebuut Van Persie

Feyenoord – Heracles Almelo is vanmiddag geëindigd in 1-0. De zwart-witten speelden in Rotterdam verre van slecht en hadden eigenlijk een puntje verdiend. Het goede Almelose verzet werd gebroken door matchwinner Robin van Persie, die voor het eerst in de basis begon na zijn terugkeer in Rotterdam.

Heracles begon met topscorer Niemeijer op de bank. Daar zat ook Brahim Darri weer na zijn disciplinaire schorsing.In de openingsfase gaven beide teams elkaar weinig ruimte. De Almelose BVO kwam een aantal keer zelfs gevaarlijk voor het doel van Feyenoord, maar miste daarbij scherpte. Met de prima weerstand van Heracles wist Feyenoord zich weinig raad. De landskampioen swingt al weken niet zoals vorig seizoen. Dat was in deze eerste helft niet anders. Als er een ploeg op voorsprong had moeten staan bij rust was dat Heracles. Toch stond tijdens de thee de brilstand op het bord in De Kuip.

Vlak na rust waren de elf van de vertrekkende Johnnie S. vreselijk dichtbij de 0-1. Een enorme pegel van Kristoffer Peterson klepperde tegen de onderkant van de lat. In de rebound kon Kuwas ‘m ook niet binnenwerken. Even later kregen de Heraclieden toch het deksel op de neus. Van iets buiten de zestien krulde Robin van Persie de bal laag achter Brammetje Castro: 1-0.

Heracles gooide de handdoek niet in de ring en probeerde nog iets terug te doen. Maar net als in de eerste helft legden beide teams geen sprankelend spektakel op de mat. Invaller Paul Gladon miste in minuut 86 nog een beste mogelijkheid op de 1-1.  Met lege handen stapten de Heraclieden de bus in. Volgende week zaterdag is er alvast een regionaal voorproefje op de derby van 9 maart. Om 19.45 uur komt PEC Zwolle op bezoek in Almelo.

Suus en haar camera waren mee met de kidsclub: 

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Geen punten voor Heracles in basisdebuut Van Persie”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares