Cruciale driepunter in mini-derby

Gisteravond heeft Heracles Almelo drie onwijs belangrijke puntjes gepakt. In een dunbevolkt Polman Stadion kregen de zwart-witten provinciegenoot PEC Zwolle met 2-1 onder de duim. Matchwinner was onze spits (Alle Ballen Op) Vincent Vermeij.

Na een voorzichtige openingsfase was de beste kans in minuut 20 voor Heracles. Gelanceerd door Jakubiak schoot Brandley Kuwas de bal tegen de lat. Een corner van Kuwas vloog iets daarna via de negen vingers van PEC-keepertje Boer opnieuw tegen het aluminium. De gasten in het blauw en wit deden in de eerste helft niet onder voor Heracles. De Zwollenaren vergaten wel hun balbezit om te zetten in kansen of doelpunten. Die schijnen bij voetballen best handig van pas te komen, zo dacht ook Kristoffer Peterson. Een puntgave voorzet van Kuwas werd door de Zweed bij de tweede paal binnengekopt. 

Na de rust golfde het spel aardig op en neer. Die open wedstrijd kwam er mede door arbiter Bas Nijhuis uit 053, die floot zonder te fluiten. In een tegenaanval zette Namli, een goed spelertje van PEC, zijn spits Parzyszek vrij voor Castro. De Pool maakte er in de korte hoek 1-1 van. Gelukkig liet het antwoord van de Almelose BVO niet lang op zich wachten. Na een een-tweetje met Baas, waar Peterson ook nog even tussen zat, ramde de Vincent Vermeij de beslissende 2-1 tegen de touwen. De traditie van een viering met een duik in Vak Q werd in leven gehouden.

In datzelfde Vak Q was het even later nog ouderwets gezellig met Diederik Boer. De Zwolse doelman schoot een reservebal onnodig hard in de tribune achter hem. Toen hij daarna de bal uit het publiek nodig had voor zijn doeltrap (en er misschien nogal dorstig uitzag) kreeg meneer een bierdoucheje. En daar vindt iedereen wel iets van. 

De jacht op een Zwolse gelijkmaker leverde geen resultaat op voor de mannen van John van ’t Schip. Die andere Johnnie S., namelijk die van ons, heeft al bijna een nieuwe club als we de kranten mogen geloven: Go Ahead Eagles, u weet wel, die uit Deventer. Voor John vanuit Epe lekker dichtbij en vertrouwd vanwege zijn drie seizoen als speler in de Adelaarshorst.

De komende twee wedstrijden neemt Heracles het op tegen twee ploegen die niet zo heel erg hoog op de ranglijst staan. Volgende week vrijdag hebben we een uitbeurt in de buurt van de evenaar tegen Roda JC. En daarna, op 9 maart, dan is ’t zover: de derrrrrrby.

 

 

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloƫr past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Cruciale driepunter in mini-derby”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares