Op een herfstachtige avond met 3-0 langs VVV

Met een hele prima overwinning is Heracles Almelo gisteravond een paar plaatsjes geklommen op de ranglijst. VVV uit Venlo, geen slechte ploeg, werd met 3-0 teruggestuurd naar onder de rivieren. Twee goals van Kristoffer Peterson en eentje van Brandley Kuwas zorgden ervoor dat we de komende tijd weer even omhoog kunnen kijken. 

Op het veld stond eindelijk weer een Heracles zoals de meesten het graag zien. In de openingsfase stonden de gasten in het geel nog aardig goed, maar toen de ban gebroken was swingde de Almelose BVO heel soms bijna als vanouds. Na een kwartier was de eerste kans voor de allerbeste man van het veld. Vanaf randje zestien schoot Jamiro Monteiro de bal op de paal. Ook Peterson was al een keer dichtbij de 1-0 toen zijn kopbal van de lijn werd gehaald.

Na 35 minuten was daar wel de verdiende openingstreffer. Vanaf links liep Kuwas VVV-back Rutten er finaal uit. Keepertje Unnerstall verwachtte een voorzet en liet de korte hoek helemaal open: 1-0. Daarmee was het open huis van Unnerstall net begonnen. Niet veel later kwamen de elf van Johnnie S. via een perfecte aanval opnieuw voor het Venlose doel. Nu snelde Peterson buitenom en schoot hij met links door de benen van de Duitse goalie.

Direct na de rust hadden de bezoekers een hele goede kans op de 2-1. Een mooie voorzet vanaf links werd door spits Thy keihard op de paal gevolleyd. Op dat moment was het aanhaken of afhaken voor VVV, het werd dat laatste. Allen vlak voor tijd moest Castro nog even redden op een knal van Seuntjens. In het eenrichtingsverkeer richting het doel van Unnerstall had de score voor de zwart-witten nog veel verder op kunnen lopen. Pröpper, Monteiro, Gladon en Peterson waren allen dichtbij een goaltje. De Zweed maakte er uiteindelijk 3-0 van uit de rebound van een schot van Kuwas.

De verdiende overwinning geeft goede hoop om er volgende week tegen FC Groningen ook drie (of nog meer) in te schieten. Om 19.45 uur trapt de Almelose BVO dan af tegen de noorderlingen.

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Op een herfstachtige avond met 3-0 langs VVV”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares