Heracles maakt het PSV net niet moeilijk genoeg (PSV – Heracles 3-0)

Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd bij PSV in Eindhoven vanmiddag met 3-0 verloren. Lozano en captain Van Ginkel (2x) maakten de doelpunten voor de club uit de Lichtstad. Een geflatteerde uitslag was het wel, want in het grootste deel van de tweede helft hing Heracles dicht tegen een gelijkmaker aan.

Johnnie S. had vandaag een tactische verrassing in petto. Paul Gladon bleef buiten de basis en Jaroslav Navratil mocht weer eens opdraven. Samen met Kuwas en Peterson mocht hij het snelle aanvalstrio vormen om eventueel met een paar flitsende counters wat klaar te spelen. Ook Bart van Hintum maakte zijn rentree in de basiself. 

Zoals gewoonlijk was PSV in het begin de sterkere ploeg in eigen huis. Dat is niet gek en niet erg. Foutjes in de Almelose opbouw zorgden ervoor dat het na drie minuten al 2-0 had kunnen staan. De Eindhovense voorsprong kwam er na 18 minuten. Op een slim balletje binnendoor van Hendrix kon Lozano uit de rug van Van Hintum weglopen en afronden. Na de 1-0 waren er ook wel een paar mogelijkheden voor de zwart-witten. De bal bleef wat beter in de ploeg en de gastheren in het rood-wit namen ook een beetje gas terug. Brandley Kuwas kwam met twee schoten het dichtst in de buurt van de gelijkmaker.

Na rust debuteerde zomeraankoop Dario van den Buijs voor Heracles. De net teruggekeerde Van Hintum bleef opnieuw geblesseerd achter in de kleedkamer. De Almelose BVO nam brutaal het initiatief in de tweede helft. De koploper liet de touwtjes vieren. In korte tijd kreeg Heracles tweede goede kansen. Joey Pelupessy dwong gloeilampenkeeper Zoet tot een redding. Een minuut later sprong Navratil veel te slordig om met een hele grote kans, waarbij hij in de rebound Kuwas niet goed aanspeelde. Heracles mocht zeker hoop houden op een punt.

Toch kregen de Heraclieden in de slotfase het deksel op de neus. Hendrix was wederom de architect van de aanval. Zijn voorzet werd door invaller Mauro Junior teruggekopt op Marco van Ginkel, die van dichtbij kon intikken. In blessuretijd werd het door diezelfde Van Ginkel ook nog 3-0 vanaf de penaltystip. Robin Pröpper veroorzaakte die strafschop en mocht met rood vroegtijdig onder de douche.

En zo kon de ploeg van Johnnie S. met lege handen terug naar Almelo. Een morele opkikker: Heracles maakte het de koploper in eigen huis lange tijd flink lastig. Met dezelfde inzet moeten er volgende week drie punten in zitten. Om 18.30 uur komt VVV uit Venlo dan op bezoek in Almelo.

 

 

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Heracles maakt het PSV net niet moeilijk genoeg (PSV – Heracles 3-0)”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties