Heracles en Vitesse houden elkaar in balans (1-1)

Het leken er drie punten te worden, maar het werd er maar eentje. Heracles en Vitesse hielden elkaar op de vroege zondagmiddag in evenwicht: 1-1. Namens de Almelose BVO was Kristoffer Peterson de gevierde man. Oude bekende Bryan Linssen zorgde vlak voor tijd echter voor een gelijke eindstand.

Bij rust stond, gek genoeg, de brilstand nog op het scorebord. De gasten uit Arnhem kwamen een paar keer voor het doel van Castro, terwijl de Heraclieden zelf ook een paar beste kansen hadden. Vooral Reuven Niemeijer zat het tot drie keer toe niet mee. En dan was daar ook nog die andere oude bekende onder de lat bij Vitesse, die het er ook niet makkelijker op maakte. Zo plukte Remko Pasveer ook nog een knap schot van Brahim Darri uit de kruising.

Na rust waren de invallers belangrijk voor de ploeg van Johnnie S., die Darri zag uitvallen met een klassieke hamstringblessure. Voor hem kwam Peterson in minuut 67 binnen de lijnen. Even later loste Vermeij collega Gladon af. De geel-zwarten moesten daar achterin even aan wennen. Bij een voorzet van Brandley Kuwas stond Vermeij als bliksemafleider goed gedekt. Peterson had daardoor juist wat meer ruimte en kon de voorzet van dichtbij binnenwerken: 1-0!

Vermeij liet het vijf minuten voor tijd na om zijn invalbeurt glans te geven. Oog in oog met Pasveer maakte hij er geen 2-0 van. Aan de andere kant was geheel volgens de eeuwenoude voetbalwet wel raak. Ex-Heraclieden Thomas Bruns en Bryan Linssen wilden toch niet met lege handen het oude nest verlaten. Die laatst genoemde schoot binnen de zestien slim binnen in de korte hoek. Resultaat: een puntendeling waar voor de trots van Almelo meer in had gezeten.

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Heracles en Vitesse houden elkaar in balans (1-1)”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties