Thuiskomen van een koude Zwolse kermis

Gisteravond heeft Heracles Almelo voor de tweede keer dit seizoen verloren. Uit bij PEC in Zwolle gingen de elf van Johnnie S. met 2-1 de boot in. Een vroege achterstand leek nog te worden omgebogen. Toch kregen de Heraclieden vlak voor tijd het deksel op de neus.

Al na drie minuten en twintig tellen koekeloeren de zwart-witten tegen een 1-0 achterstand aan. Ex-pony Mokhtar dribbelt, dribbelt en dribbelt. Pröppertje blijft iets te veel achteruit lopen, waarna Mokhtar binnen de zestien gauw buitenom gaat en in de lange hoek afrondt. Tot aan de rust hangt de 2-0 eerder in de lucht dan de 1-1. PEC-middenvelder Saymak heeft daarop de beste kans met een vogelvrije kopbal. Aan Almelose zijde scoort niemand een voldoende; zelfs Bram Castro en basisklant Jamiro Monteiro kunnen geen potten breken.

Na de rust, we zitten dan al op een uurtje speeltijd, heeft Reuven Niemeijer een redelijke kans. Zwollenaar Boer verkleint zijn doel echter vliegensvlug. Dat lukt Boer een kwartier later niet bij de vrije trap van Monteiro. Via de muur vliegt de bal in het net. Uit het niets zit Heracles weer helemaal in de wedstrijd. Ook stormram Vincent Vermeij staat inmiddels binnen de lijnen van het verder heel erg sfeerloze ‘MAC3PARK-stadion.’ 

De Zwolse voetjes gaan uiteindelijk toch nog even van de vloer. Eerst is Saymak opnieuw dichtbij een treffer. Vijf minuten voor tijd wordt het 2-1. Younes Mokhtar kan weer vrij opstomen aan de linkerkant. Hij trekt nu niet buitenom, maar binnendoor. Te midden van vijf (!) Heraclieden kan de linksvoor tegendraads binnenschieten. 

Heracles dwong zelf ontzettend weinig af en had daardoor eigenlijk ook nergens recht op. De enige dikke pluim van deze avond gaat naar het uitvak, waar de onvoorwaardelijke steun er negentig minuten lang vanaf spatte. 

Volgende week een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Het kwakkelende Roda JC komt dan op zaterdag om 19.45 uur langs in Almelo.

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Thuiskomen van een koude Zwolse kermis”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties