Matchwinner Vermeij bezorgt Heracles last minute drie punten

Dat was billenknijpen gisteravond. Heracles Almelo is thuis tegen Roda JC met de schrik vrij gekomen. Lange tijd leek het erop dat de hekkensluiter in Almelo de eerste punten van het seizoen ging pakken. In de slotfase kantelde Heracles de wedstrijd, waardoor Roda hopeloos verloren onderaan blijft staan met nul uit zes (we know the feeling).

Zoals wel vaker is het begin van de ploeg van Johnnie S. fel. Na drie minuten knalt Jamiro Monteiro van afstand op de paal. Minder dan twee minuten later ligt de bal achter Bram Castro in het netje. Niet voor het eerst dit seizoen komt de tegengoal via de linkerkant van de tegenstander (rechterkant Heracles) tot stand. Ard van Peppen, de slechtste linksback van de Eredivisie, mag opstomen en voorzetten. Ter hoogte van de penaltystip kan Roda-spits Mitchell Paulussen vogelvrij in de lange hoek koppen: 0-1.

De Almelose BVO heeft dan gelukkig nog 85 minuten plus een beetje de tijd om het goed te maken. De Limburgers sluiten de rijen om de nul te houden, en geef ze eens ongelijk. Het tempo van de Heraclieden ligt veel te laag om wat te creëren. Continu lopen ‘we’ tegen een flinke Gelbe Wand aan, die uit Dortmund is er niks bij. Brahim Darri heeft voor rust de enige kansen op een gelijkmaker. Twee keer schiet hij te wild naast en over, de derde keer pakt Roda-keepert Jurjus ‘m. 

Tijdens de rust wordt er op inmiddels vertrouwde Heracles-wijze afscheid genomen van drie oud-spelers. Mark-Jan Fledderus, Thomas Bruns en Mike te Wierik worden als dank voor bewezen diensten zo snel mogelijk over het veld gejaagd, langs slecht gevulde tribunes omdat iedereen aan het zuipen is in de rust. O wee als uitzendbaas FOX een minuut later aan de tweede helft kan beginnen. Nogmaals een klein tipje van de redactie: dit soort bedankjes a.u.b. vlak voor aftrap doen. Volle tribunes, iedereen goed gemutst, en de helden van weleer een afscheid dat ze verdienen.

Na de pauze wordt het al snel 1-1. Het doelpunt komt op naam van de jarige Robin Pröpper. Het feestvarken kopt eerst nog op de paal uit een afgeslagen corner. Via-via komt Monteiro de bal opnieuw bezorgen bij Pröpper, die nu lekker binnenvolleyd met links. Erop, nu nog erover. Het is tijd voor Alle Ballen Op Vincent. Vermeij valt in voor de tegenvallende Paul Gladon, terwijl je je ook af kunt vragen of een spits voor een spits wel een nuttige wissel is, thuis tegen de nummer laatst. Dan nog maar een klein extra tipje van de redactie: tegen de mindere goden ALTIJD met twee spitsen erop klappen, verdedigend wisselen kan daarna wel weer, bij 3-1 voor. Graag gedaan, John ‘Schijtbakken’ Stegeman.

Het blijkt overigens wel een gouden wissel. In de allerlaatste minuut kopt marathonman Monteiro, samen met Duarte de enige die een ruime voldoende haalde, een lange bal door. Invaller Reuven Niemeijer gaat er achteraan. Vanaf links zet hij voor en daar is ie dan, bij de eerste paal, Vincent Vermeij! 2-1, JUICHEN! Hartstikke mooi voor Vinnie na al die maanden blessurepech.

De drie punten waren o zo welkom in Almelo na twee verliesbeurten en twee remises. Volgende week schijnt er ook nog een potje voetbal op het programma te staan. En niet de minste. In belastingparadijs Drienerlo neemt Heracles het op tegen de plaatselijke FC. Vrijdagavond is de aftrap om 20.00 uur. De derby van het oosten, geef ons reden tot proosten! COME ON HERACLES!

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Matchwinner Vermeij bezorgt Heracles last minute drie punten”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties