Heracles brengt veel te weinig in de derby en verliest met 2-1

De eerste derby tegen de buurman met het gat in de hand is door Heracles Almelo met 2-1 verloren. In de Grolsch Veste was het weer het ouderwetse liedje: hoge verwachtingen en weinig laten zien. Ook Brandley Kuwas, die op tijd weer fit was en in de basis begon, kon de wedstrijd niet naar zijn hand zetten. De enige mooie Almelose aanval van de avond leverde een goed doelpunt op van Paul Gladon. Helaas maakte dat uitschotclubje in het rood er eentje meer…

Al na een minuut en tien seconden ligt de bal achter Bram Castro. De pony’s mogen ongestoord combineren. Wanneer middenvelder Vuckic de zestien in dribbelt glijdt Jeff Hardeveld weg. Het schot wordt nog door Duarte van de lijn gehaald, maar in de rebound is Frederik Jensen er als de kippen bij om binnen te schuiven. Een goed begin is het halve werk, ahum!

Diezelfde Vuckic en Jensen hebben even later binnen drie tellen allebei een kans op de 2-0. Dat verraadt misschien al wat de Almelose BVO op deze derbynight laat zien in de eerste helft: HE-LE-MAAL NIETS. De meeste Heraclieden lijken er zelfs een spel van te maken om de bal zo vaak mogelijk naar de verkeerde kleur te schieten. Bij voetballen is dat niet echt handig. Met alle geluk van de wereld is de ruststand 1-0, mede doordat Duarte nog maar eens een balletje van Vuckic van de lijn haalt.

Johnnie S. probeert het om te zetten in de rust. Van Ooijen eruit, Niemeijer erin op rechtsbuiten en Kuwas naar mid-mid. En zowaar komen de zwart-witten direct terug in de wedstrijd. Vanaf links geeft Darri een mooie voorzet op Paul Gladon. Met een goede, zuivere kopbal in de korte hoek brengt hij de stand op 1-1, inclusief enorme ontlading in het uitverkochte uitvak. ‘Erop en erover’ lijkt er dan echt wel in te zitten. Dat thuisspelende elftal is namelijk ook absoluut geen wereldploeg. Heracles blaft wel maar bijt niet. 

Aan de andere kant krijgt de plaatselijke FC een vrije trap die geen vrije trap is. Assaidi loopt tegen Pröpper aan en laat zich vallen. Schuin voor het doel, op de rand van de zestien is het de beurt aan invaller Danny Holla. Brammetje Castro kiest ervoor om de korte hoek af te dekken met een muur en zelf een meter in de lange hoek te gaan staan. Een meter die hij net te kort komt als Holla de bal voor het oog van het doorgesnoven Vak P in de korte hoek krult: 2-1.

Er zit geen slotoffensief meer in voor Heracles. Stegeman laat goalgetter Vincent Vermeij alleen warmlopen, niet invallen. De rooien verprutsen vlak voor het eindsignaal nog een beste kans op de 3-1. Zo doet Heracles waar het stiekem door de jaren heen toch ook aardig goed in is geworden: noodlijdende clubs een beetje in het zadel helpen. 

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Heracles brengt veel te weinig in de derby en verliest met 2-1”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties