Heracles afgetroefd door Feyenoord in eerste verliespartij van het seizoen

Heracles Almelo is gisteravond tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. Landskampioen Feyenoord was in de eerste helft tig maten te groot. Dat kostte Heracles de kop: 2-4.

De Almelose BVO kwam voor de rust één keer over de middellijn. Reuven Niemeijer hielp een goede mogelijkheid te wild om zeep. Het was toen al 0-1 door ex-pony Berghuis. Hij maakte er vlak daarna ook 0-2 van met eenzelfde soort goal. Balverlies van de zwart-witten op het middenveld, snel Rotterdams schakelen en een schot uit de tweede lijn: doelpunt. Nog voor rust werd de wedstrijd eigenlijk al beslist door de 0-3 van Feyenoorder Boëtius (schot van richting veranderd). Een grafstemming van jewelste in het Polman Stadion, terwijl Feyenoord er lustig op los combineerde. Peter van Ooijen zat, net als de andere tien, niet in de wedstrijd en werd voor rust nog gewisseld voor marathonman Monteiro.

In de rust gingen er aardig wat rolletjes Dextro Energy doorheen in het kleedhok van Heracles. Als herboren trokken de elf van Johnnie S. ten strijde. Eerst liet Niemeijer nog, opnieuw te wild, een dikke kans liggen. Die fout maakte hij later dubbel goed. Uit de rebound van een kans van Gladon was hij er als de kippen bij om binnen te koppen. Ook Johnnie voelde dat er meer in zat en wisselde captain Joey voor Vincent Vermeij, die terugkeerde na maanden blessureleed.

Met Alle Ballen Op Vincent kwam een comeback helemaal dichtbij. Diks maaide Peterson neer, strafschop voor Heracles. Achter de bal: Reuven Niemeijer. Niet nadenken, hard door het midden, 2-3. Met nog tien minuten op de klok speelde Heracles alles of niets. De dominantie van de gasten uit Rotterdam was na de rust ver te zoeken. Toch sleepten ze een 2-4 overwinning de spelersbus in. Castrootje ging mee naar voren bij een laatste corner: helaas geen 3-3. In de tegenaanval scoorde Feyenoord-debutant Sam Larsson in het lege doel. Game over.

Zaterdag wacht in Zwolle het plaatselijke PEC om 20.45 uur voor de eerste Overijsselse derby van dit seizoen.

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Heracles afgetroefd door Feyenoord in eerste verliespartij van het seizoen”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares