Wij zijn weer begonnen! En hoe!

Een binnenkomerrrr van jewelste! In de eerste speelronde van het nieuwe Eredivisieseizoen heeft Heracles Almelo vriend en vijand verrast. Europa League-finalist Ajax uit Amsterdam kreeg met 2-1 klop in Almelo. Met een assist en een goal was Brandley Kuwas de gevierde man in het zwart en wit.

De gasten uit de hoofdstad hadden in de eerste helft het meest de bal: 78% balbezit! Op het scorebord viel dat niet terug te lezen. De 0-0 ruststand was een combinatie van hecht teamwerk (onder meer van de twee nieuwe gezichten achterin: Van Hintum en Hardeveld) en een beetje geluk. Dat laatste is toch ook niet onbelangrijk als een ploeg als Ajax op bezoek komt.

Na de thee kwam het doelpunt er wel voor de Amsterdammers. Ex-pony Ziyech joeg de bal keihard achter Castro. Het was de eerste en laatste goal van Ajax deze zomeravond. Heracles mag de handjes dichtknijpen dat de Belgische goalie in Almelo is gebleven. Bram keepte als vanouds hartstikke goed. Ook de andere tien die Johnnie S. de wei in had gestuurd begonnen in de slotfase steeds beter te voetballen. De vechtlust werd beloond en wel met twee doelpunten en drie punten. Good old Paul Gladon tikte een voorzet van Kuwas met een kort schot achter Onana. In minuut 82 is de aangever de afmaker. Kuwas dribbelt, dreigt, maar wordt niet aangepakt door Viergever en Van de Beek. Een geweldig boogballetje van zijn voet in de verre kruising zorgt voor de sensationele overwinning: een meer dan prima begin voor de Almelose BVO!

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloƫr past is zijn hart volledig zwart-wit.

1 reactie op “Wij zijn weer begonnen! En hoe!”

  1. beewee72 schreef:

    Geen foto-repo meer??? ?

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares