Twee prutsgoals houden Heracles van winst af

Eerst het goede nieuws. Drie wedstrijden aan de gang en Heracles is nog steeds ongeslagen. Maar gisteravond deed de Almelose BVO zichzelf tekort. Thuis tegen Excelsior uit Rotterdam kwam het niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Dat gebeurde zonder Samuel Armenteros. Een dezer dagen vertrekt de topscorer van vorig jaar zo goed als zeker naar de Italiaanse Serie A-promovendus Benevento.

Een nieuwe smaakmaker lijkt al in de ruimte die Sammy achterlaat te zijn opgedoken. Met veertien minuten op de klok is het Brandley Kuwas die zijn linkerpoot laat gelden met een beste streep in de bovenhoek. Onhoudbaar! Precies een minuut later is het aan de andere kant ook raak. Luigi Bruins (geen familie van die zondagavonddisco uit Saasveld) kapt naar binnen en schiet de bal door de benen van Breukers in de korte hoek, tot verrassing van Castro. Opvallend: de derde tegengoal van het seizoen is de derde die via de rechterhelft van de Almelose verdediging tot stand komt…

Voor rust gebeurt er verder weinig. Bij Excelsior proberen ze beurtelings Kuwas onderuit te schoppen. Het resultaat is dat Brandley in de rust achterblijft in de kleedkamer en vervangen wordt door Peterson. Ook Niemeijer gaat douchen en loopwonder Monteiro mag de wei in. Het begin van de tweede helft is hoopvol. Een mooi balletje van Van Hintum valt achter Faes, de look-a-like David Luiz laatste man van de Rotterdammers. Oog in oog met een te ver uitgekomen doelman Damen maakt Gladon geen fout: 2-1! Wat daarna gebeurt kennen we inmiddels wel een beetje. In plaats van een tempootje hoger gaan de elf van Johnnie S. een paar versnellingen lager voetballen. Zo komt er geen monsterscore. Sterker nog: de gasten prikken er ook eentje in. Via een kluts met de paal is Caenepeel de gelukkige. 

In de slotfase zijn schoten van Monteiro en Pelupessy en een kopbal van Gladon niet voldoende voor de 3-2. De bezoekers eindigen de match met z’n tienen na een rode kaart van Hadouir. Volgende week wacht er verplicht een weekje rust vanwege interlands van het Nederlands (heren)elftal. Daarna, op zaterdag 9 september om 18.30 uur, komt er opnieuw Rotterdams bezoek naar Almelo. Dan speelt Heracles tegen landskampioen Feyenoord.

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Twee prutsgoals houden Heracles van winst af”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties