Een puntje gekaaid uit het Hoge Noorden

SC Heerenveen tegen Heracles Almelo is gisteravond geëindigd in 1-1. In een regenachtig Friesland kwam de ploeg van Johnnie S. er in de eerste helft weinig aan te pas. Tjibbe, Sjoerd, Wibbe, Hielke en Sietse modderden namens de thuisploeg maar wat aan met hun vele balbezit. Kansen creëren ho maar. Niemeijer stopt Schaars wel een keer op een belangrijk moment af. En het lijkt haast onnodig om te vermelden, maar Brammetje Castro plukte er voor de lol ook nog een paar ballen uit (van opnieuw Schaars en Zeneli).

Het was aan de andere kant direct raak toen de Almelose BVO zich voor het eerst over de middellijn meldde. Dat gebeurde in de laatste minuut voor rust. Robin Pröpper was de gelukkige om een corner van Kuwas met een soort halve omhaal binnen te werken. Lekker onverdiend met 0-1 de kleedkamer in.

Vrij snel na de rust mocht invaller Peterson er eigenlijk wel 0-2 van maken. De lange bal van achteruit van Hardeveld was goed, de aanname van Kristoffer niet veel slechter, maar de afwerking miste pit. Ook spits Paultje Gladon kon de voorsprong niet verdubbelen. Zijn kopbal werd gekeerd door SCH-goalie Van der Steen. Diezelfde Van der Steen was 8 tellen voor het eindsignaal met een lange bal de aangever op de gelijkmakert. In de tussentijd werd de 1-1 al een paar keer voorkomen door natuurlijk vriend Castro en afkeuring van fluitist Van de Graaf. De peer van achteruit viel zomaar de Almelose zestien binnen. Namens de Tjibbes was Mihajlovic er als de kippen bij om Breukers het nakijken te geven en heel sneaky binnen te koppen…

Zuur, maar niet onverdiend. Sterker nog: de zwart-witten mogen met het puntje niet klagen. Trekken we vorige week erbij dan is vier punten uit de eerste twee potjes een resultaat waar iedereen van tevoren waarschijnlijk dik tevreden voor getekend zou hebben. Volgende week zaterdag, wederom om 20.45 uur, treedt de trots van Almelo thuis aan tegen Excelsior.

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Een puntje gekaaid uit het Hoge Noorden”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties