Heracles met 4-0 langs ADO bij afscheid Jan Smit

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2016/2017 is door Heracles Almelo met klinkende cijfers gewonnen. Het al veilige ADO Den Haag kreeg er vier om de oren en scoorde zelf niet terug. Reuven Niemeijer (2x), Samuel Armenteros en Thomas Bruns versierden de afscheidsparty van onze almachtige voorzitter met fraaie goals.

Binnen een minuutje is de eerste mogelijkheid nog voor de bezoekers als Sheraldo Becker een zwabberbal afvuurt op Bram Castro. De Almelose BVO domineert vervolgens voor de volle negentig minuten. Al snel moet Armenteros er oog in oog met keepâh Zwinkels 1-0 van maken, maar de paal staat de Zweed in de weg. Via het aluminium komen de zwart-witten kort daarna wel schitterend op voorsprong. Niemeijer neemt een voorzetje van Kuwas aan op de borst en knalt uit de draai hard en onderkantje lat raak. Nog binnen het kwartier verdubbelt de doorgebroken jongeling de score op aangeven van contractverlenger Breukers: terugleggen en in de verre hoek binnenschieten, 2-0! 

De groen-gelen uit de Hofstad tonen zich voor rust nog één keer gevaarlijk. Een afstandsschot van Bakker moet door Castro vlak onder de lat tot corner getikt worden. Na de thee is er na maandenlang blessureleed de rentree van Mark-Jan Fledderus op linksback. In een wat saaiere tweede helft blijft Heracles de bovenliggende partij. Samuel Armenteros, kanshebber op de titel topscorer van de Eredivisie, raakt met een kopbal voor de tweede keer de paal. Gelukkig is driemaal scheepsrecht voor de numero negen. Op eigen houtje snoept hij de bal af van Hagenees Kanon. Twee andere ADO-verdedigers worden omspeeld alsof ze er niet staan, waarna de strakke afronding in de bovenhoek magistraal is. Goal nummer negentien voor onze spits!

In de slotfase is er met acht minuten extra time nog genoeg tijd voor een vierde doelpunt. Door het te vroeg af laten gaan van de te vroeg uitgedeelde confettikanonnen ligt de wedstrijd namelijk twee maal stil. Dubbeldom, want daarmee is het sfeermateriaal voor de afscheidsronde over veld en omloop van Jan Smit al bijna op voordat de preses eraan begonnen is. Met overslaande stem roept Jantje himself de menigte even tot de orde. Vlak voor de ereronde van Smit knalt vertrekkend kapitein Thomas Bruns de 4-0 in de lange hoek. 

Na de wedstrijd staat er één man in middelpunt van alle belangstelling. Na negentien jaren van bijzonder gepassioneerd leiderschap krijgt Jan Smit de eer die hij verdient, want wat hebben we veel aan hem te danken. Verhuizing, promotie, stabiele middenmoter, bekerfinale, vernieuwbouw, voorronde Europa League… Jan Smit, voor altijd zwart-wit!

Vanaf de tribunes zag de middag er zo uit (met dank aan alle inzenders):

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Heracles met 4-0 langs ADO bij afscheid Jan Smit”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares