Heracles als figurant met 3-1 ten onder op kampioensfeest Feyenoord

Nou, dat was ‘m dan. Eredivisieseizoen 2016/2017 kende in de top, het midden en de staart een allesbeslissende slotdag. Voor de Almelose BVO was deze speelronde de laatste. Door de 3-1 nederlaag eindigden de zwart-witten als tiende, niet genoeg voor Europa League play-offs. Voor gastheer Feyenoord was de middag een onvergetelijke: na achttien jaar wachten sleepten ze in Rotterdam-Zuid het vijftiende kampioenschap in de buidel.

Binnen de minuut barst de party al los in De Kuip. Veteraan Dirk Kuyt drukt alle twijfels de kop in en schiet snoeihard raak in de lange hoek na een slippertje van Mike te Wierik. Tien minuten later beslist diezelfde Kuyt de pot al als hij een donders zuivere voorzet van Elia van dichtbij binnenkopt. Na het flitsende begin nemen de rood-witten het gas wat terug. Heracles krijgt daardoor eindelijk wat meer de bal. Leuke dingen weten de Almeloërs helaas niet te doen het stuk leer. Bij vlagen lijkt het erop alsof er voor de elf van Johnnie niks meer op het spel staat. 

Dat is natuurlijk niet zo. Een herhaling van het Arouca-avontuurtje van vorig jaar zit er nog altijd in. Daarvoor moet FC Groningen op de ranglijst onder Heracles blijven. De Noorderlingen zijn op bezoek in de Pablo Escobar Veste en zitten al voor de rust op rozen: 1-4 (eindstand 3-5). De Almelose trots kan het toetje van de competitie dus wel schudden. 

De tweede helft in Rotterdam verloopt aardig tam van beide kanten. Bij Feyenoord zitten ze met de koppies al bij het kampioensfeest, bij Heracles bij de vakantie. Een kansje op de aansluitingstreffer wordt door Reuven Niemeijer over gevolleyd. In de 84e minuut kan men in De Kuip de bubbels al vast uit de koeling trekken als het 3-0 wordt. Opnieuw is Te Wierik, die dus misschien met zijn nieuwe Groningse werkgever wel Europa in gaat, het haasje. Mikey trek overduidelijk aan het shirt van Jorgensen, binnen de zestien. Vanaf elf meter voltooit Dirkie Kuyt zijn hattrick. De ingevallen Peter van Ooijen zorgt vlak voor tijd nog voor een Almelose eretreffer en wel een donders mooie. De middenvelder die na een vervelende blessure van een paar maanden weer even mee mag doen knalt ‘m via de binnenkant van de paal in de kruising.

Hoe jammer het mislopen van de play-offs ook is, de tiende plek lijkt passend bij het wisselvallige seizoen van de Heraclieden. De transfercaroussel zal vast weer op volle toeren gaan draaien. Blijven Armenteros, Gosens en Hoogma in Almelo? Eerst allemaal maar eens even met vakantie…

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Heracles als figurant met 3-1 ten onder op kampioensfeest Feyenoord”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares