Cameratoezicht binnenstad uitgebreid

In december berichtten wij er al over dat het weleens zou kunnen gebeuren. In maart werd dat plannetje in praktijk gebracht: er kwamen beveiligingscamera’s in het centrum van Almelo. Sindsdien hangen er in uitgaansgebieden Amaliaplein, Koornmarkt en Marktplein spiksplinternieuwe cameraatjes, inclusief gezichtsherkenning. En dat bevalt zo goed dat er meer van die apparaten bij komen.

Dat laat burgervader Arjen Gerritsen weten in gesprek met de Tubantia. De Kerkstraat is nu aan de beurt en wordt binnenkort voorzien van de nodige HD-lenzen. ‘Het toezicht heeft inmiddels zijn nut bewezen’, stelt de burgemeester. Daarbij doelt hij vooral op de incidenten met Utrecht- en Heerenveen-muiters, die in maart en april rotzooi schopten in Almelo. Ook worden de beelden op avonden in het weekend live bekeken in een controlebunker, waardoor relschoppers er sneller of makkelijker uitgepikt kunnen worden. 

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Cameratoezicht binnenstad uitgebreid”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares