Uitsupporters niet meer welkom in binnenstad

Het centrum van Almelo is vanaf vandaag verboden terrein voor fans van de tegenstander van Heracles. Supporters van de bezoekende clubs zullen tot in ieder geval het einde van dit seizoen genoegen moeten nemen met een combi- of omwisselticket voor een retourtje Almelo.

Vanwege twee incidenten kort na elkaar heeft burgervader Arjen Gerritsen dat besluit genomen. Op 11 maart werd de boel op het Amaliaplein flink vernield door een groep Utrecht-fans. Zij maakten op die dag gretig gebruik van de vrije vervoersregeling naar Almelo, waarna ze in het centrum de confrontatie zochten met supporters van Heracles. Gerritsen vond het daarna nog niet zo nodig om bezoekende fans beperkingen op te leggen. 

Afgelopen zaterdag was het weer raak. Een clubje ontspoorde Friezen deed het Utrechtse kunstje dunnetjes over bij BCA ’t Hoekje. Net als drie weken ervoor waren de veldwachters en betrokken beleidsbepalers volkomen verrast door de agressieve bezoekers, die misbruik maakten van de Almelose gastvrijheid.

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Uitsupporters niet meer welkom in binnenstad”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties