Play-offticket voor het grijpen na winst in Zwolle

Kunnen we niet elke week zo’n Overijsselse derby spelen? Een paar weken geleden werden de Eagles opzij gezet, gisteravond kreeg PEC Zwolle in eigen huis op de broek van de Almelose BVO. Daarbij werd topscorer Samuel Armenteros bijna topscorer van de hele eredivisie. Door zijn twee doelpunten won Heracles met 1-2 in Zwollywood.

Al na een minuutje wordt een veelbelovende Almelose aanval illegaal afgestopt door Danny Holla. Geel voor hem, vrije trap voor Heracles. Kapitein Bruns maakt het Zwolle-keepert Van der Hart daaruit niet moeilijk. Diezelfde Bruns heeft niet veel later een geweldige voorzet op Brock-Madsen in huis. Inderdaad, de spits van de tegenstander. Gelukkig pakt de Deen het presentje niet uit. De betere kansen zijn daarna ook voor de thuisploeg. PEC Zwolle moet namelijk nog wat puntjes binnenharken om zich definitief veilig te spelen en maakt op deze zaterdagavond een nerveuze indruk. 

Na de pauze komt de wedstrijd pas echt los en vallen er doelpunten. In de 55e minuut blaast Brandley Kuwas een stilgevallen aanval nieuw leven in met een opening op linkerspits Peterson. De Zweed dreigt binnendoor, versnelt buitenom en geeft het balletje op maat aan landgenoot Sammy Armenteros, die de zwart-witten met zijn zeventiende goal dit seizoen op 0-1 zet.

De Blauwvingers zetten de achtervolging in. Stef Nijland dwingt Bram Castro tien minuten voor tijd tot een redding. In de tegenaanval stuurt invaller Darri Armenteros nog maar eens diep. De goalgetter staat met dank aan ex-Heraclied Bartje Schenkeveld ‘onside’ en kan alleen op het blauw-witte doel af om de 0-2 koeltjes binnen te prikken. Dit tot grote ontlading van zowel spelers als uitverkocht uitvak: JUICHEN! 

Het klusje is voor Heracles geklaard, waarmee de scherpte even weg is. In de 85e minuut wisselt PEC nog een keer terwijl ze op het punt staan om een corner te nemen. Tedje van de Pavert komt binnen de lijnen en loopt in één streep door naar het Almelose doel om daar direct de 1-2  binnen te koppen. Het Zwolse alles-of-niets levert in de slotfase niet veel meer op dan een bierdouche voor Castro en fluitmans Makkelie, aangeboden door harde kern van Zwolle. Game over!

Met drie hele belangrijke punten op zak vieren de Heraclieden een dikke party met het dolle uitvak. Net als vroegâh was Suus, gewapend met camera, mee on tour: 

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Play-offticket voor het grijpen na winst in Zwolle”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares