Heracles komt te laat op gang tegen Vitesse en verliest met 0-1

Vanuit school en werk haastten Jan en Alleman zich richting het Polman Stadion vanavond. Welkom bij Eredivisievoetbal op woensdagavond om 18.30 uur. Tegenstander Vitesse mazzelde in Almelo met een minimale overwinning. Foor was de matchwinner Foor de Arnhemmers, die net als Heracles de wedstrijd met 10 man eindigden. 

De eerste helft is het van beide kant allemaal wel heel voorzichtig en aftastend. Levensgrote kansen vallen er niet, al is Heracles wel dominanter dan de toekomstige ploeg van Thomas Bruns. Vooral Brandley Kuwas heeft het aardig op de heupen. Miljonairtje Büttner weet niet waar hij het zoeken moet. Toch komen de gasten vlak voor rust op voorsprong. Robin Gosens maait vlak voor het eigen doel volkomen over een Vitesse voorzet heen. Via Rashica komt de bal bij Foor, die hem precies in het verre hoekje krult. 

Na de thee mag de Almelose BVO volop jagen op de gelijkmaker. Reuven Niemeijer is al snel dichtbij met een harde knal op de paal. Kort daarna beslist fluitemans Bax de wedstrijd al bijna door Robin Pröpper (vervanger van de geschorste Mighty Mike) zijn tweede gele kaart binnen vijf minuten te geven. Bax floot de hele wedstrijd kinderachtig en veel te snel. Met zulke grapjurken in eigen land, hoe zou het dan toch kunnen dat we als Nederlandse clubs vaak niet meer zo ver komen op Europees niveau?

Gek genoeg weten tien Heraclieden nog meer te creëren dan elf. Tot drie keer toe zet Kristoffer Peterson Vitesse-keepert Room aan het werk. Er volgen nog wat klutsmomentjes voor het Arnhemse doel in de slotfase, maar topscorer Sammy Armenteros en co hebben het vizier niet helemaal op scherp. Ook een late rode kaart voor Diks helpt de ploeg van Johnnie S. niet meer in het zadel.

De zwart-witte trots verliest kostbare punten in de race om een play-off plekje. Zaterdagavond speelt Heracles een uitwedstrijd kort bij de deur: tegen de Go Ahead Eagles. Het uitvak in de Adelaarshorst is dan uitverkocht. 

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Heracles komt te laat op gang tegen Vitesse en verliest met 0-1”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties