4-1, aju Heerenveen!

Na een uiterst succesvolle interlandbreak voor het Nederlandse voetbal (1 april) stond op grapjesdag gelukkig weer een fijn thuiswedstrijdje op het program. Tjibbe, Sjoerd, Wibbe en de overige Friezen van SC Heerenveen waren te gast in Almelo. Voor onze plaatselijke trots werd het met een klinkende 4-1 overwinning een prima avond.

De opening van de pot is voor de bezoekers. Na drie minuten vloert Mikey te Wierik Heerenvener Van Amersfoort binnen de zestien. Mike geel, bal op de stip. Het elf meter-klusje wordt door topscorer Reza Metdeveeltemoeilijkeachternaam simpel geklaard: 0-1. De gelijkmaker volgt al snel. Kuwas stormt op via rechts en geeft goed voor. Op de vijf meterlijn staat debutant in de basis Reuven Niemeijer vogeltjevrij om de 1-1 binnen te schuiven. Een mooie bekroning voor de jongeling die op deze zaterdagavond heel goed speelde.

Daarna gaat het pas echt lekker los in het Polman Stadion. Door twee geweldige vrije trappen komt de Almelose BVO op 2-1 en 3-1. Eerst is de beurt aan Sammy Armenteros. Vanaf randje zestien legt de Zweed de bal met een fluwelen veeg precies in de rechterkruising. Diezelfde hoek wordt niet veel later van grotere afstand knetterhard geraakt door Brandley Kuwas (à la Tannane NEC-thuis 2015).

Nog voor het halve uur is de wedstrijd al helemaal beslist als de Klinkhamertjes met z’n tienen verder moeten. Jerry St. Juste schopt Robin Gosens ter hoogte van de middellijn ondersteboven en kan met zijn tweede geel vroegtijdig de jacuzzi in. De 4-1 kan er voor rust ook nog mooi bij om het Friese drama compleet te maken. Uit een corner geeft Kuwas zijn tweede assist van de avond. Kristoffer Peterson kopt ‘m dit keer binnen: een doelpuntje voor alle drie de aanvallers. 

In het tweede bedrijf blijft het eenrichtingsverkeer op Erwin Mulder afgaan, de stand blijft hetzelfde. De tien overgebleven noorderlingen weten de schade beperkt te houden en Heracles lijkt het ook wel een beetje welletjes te vinden. Zodoende zijn de krachten de tweede helft gespaard voor de volgende wedstrijd. Deze staat woensdag om 18.30 uur al op de planning. Opnieuw thuis en wel tegen Vitesse uit Arnhem. 

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “4-1, aju Heerenveen!”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares