Turkse stad Denizli maakt het uit met Almelo

Over en uit! Almelo en het Turkse Denizli zijn vanaf vandaag geen partnersteden meer. Dat heeft de burgemeester van Denizli, een zekere meneer Osman Zolan, vandaag laten weten via zijn twitteraccount. Waarom? Nou, het zal u waarschijnlijk niet verbazen… Wegens de vijandigheden sinds afgelopen weekend tussen Nederland en Turkije vindt de Turkse partnerstad de broederschap met Almelo niet meer zo leuk.

Onze eigen burgervader, Arjen Gerritsen, kreeg het nieuws niet direct van zijn Aziatische collega te horen maar via-via. Gerritsen zegt tegen TC Tubantia ‘buitengewoon teleurgesteld’ te zijn met deze scheiding. Ugur Cete, Almeloos raadslid van Turkse komaf, is eveneens niet blij met het besluit van Zolan. Hij gelooft niet dat de break-up iets te maken heeft met de nipte overwinning van blonde Geert W. en zijn PVV in Almelo bij de verkiezingen van gister. ‘Dit is meer een sociaal-culturele breuk’, aldus Cete, die daarmee de indruk wekt dat het ruzietje met politiek niets te maken heeft. Dat Denizli’s burgemeester Zolan lid is van de AK-partij van de Turkse president en rasdemocraat Erdogan zal er dan vast ook wel niets mee te maken hebben.

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloƫr past is zijn hart volledig zwart-wit.

2 reacties op “Turkse stad Denizli maakt het uit met Almelo”

  1. huupiehupvakp schreef:

    Meneer Zolan en Erdogan moeten zich schamen. Belachelijke acties en uitspraken die getuigen van spiegelgegrag.

  2. huupiehupvakp schreef:

    Gedrag…..

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares