Heracles met 3-1 de boot in bij Sparta

Voor het eerst sinds 2010 mocht Heracles Almelo gisteravond Het Kasteel weer eens betreden. Onder het motto ‘Vlammen op Spangen’ waren er aardig wat paupers tegen een prima prijsje afgereisd naar Rotterdam. Het volle uitvak kreeg niet te zien wat het verdiende. De Almelose BVO legde een futloos partijtje voetbal op de kunstgrasmat en verloor met 3-1. 

Vlak voor het verstrijken van het eerste half uur klinkt de Sparta-mars al uit de boxjes. Ryan Sanusi – middenvelder bij de rood-witten – staat net iets te vrij op de rand van de zestien en kan met links uithalen. De bal valt via het been van Justin Hoogma achter Castro in het netje. Vijf minuten later kan de equipe van Johnnie S. de achterstand wegpoetsen. Tim Breukers krijgt in het Rotterdamse strafschopgebied een leep balletje mee van Kuwas, maar wordt van de sokken gelopen. Penalty! Ondanks zijn misser tegen PSV gaat Sammy Armenteros gewoon weer achter de bal staan. De Zweed kiest dit keer voor de andere hoek, maar doet dat veel te zacht: een makkie voor Sparta-keepert Kortsmit.

Voor rust komen de zwart-witten met hun enige goeie aanval van de avond nog een keer gevaarlijk opstormen. Kuwas’ voorzet vanaf links wordt door Duarte en Armenteros eerst half geraakt, de knal uit de afvallende bal van Breukers wordt van de lijn gehaald. Het zit de Heraclieden niet bepaald mee. Ook fluitmans Bas Nijhuis uit 053 helpt niet echt mee als Armenteros vlak na rust de diepte in wordt gestuurd door Duarte. Sammy wordt in doorgebroken positie gehaakt door Spartaan Van Drongelen. In plaats van rood en een vrije trap te geven kiest de warme bakker ervoor om, geheel naar zijn fluitstijl, door te laten spelen. 

Heracles komt er daarna niet meer aan te pas. Meteen valt aan de andere kant de 2-0. Sparta krijgt wél een vrije trap en laat ‘m nemen door Cabral. Bij de tweede paal verslaat Martin grab ‘em by the Pusic Te Wierik en Castro in de lucht. De Kasteelclub blijft veel sterker en beloont zichzelf met de 3-0 door opnieuw een kopbal van Pusic. Twee minuten voor tijd wordt de Almelose pijn nog een klein beetje verzacht door een fraaie eretreffer. Vanaf 20 meter streept strijder Joey Pelupessy het leer heerlijk in de rechterkruising. Helaas is de prachtgoal alleen voor de statistieken.

Na deze ondermaatse prestatie staat de Heraclieden een weekje ‘rust’ te wachten. Volgend weekend weer zo’n irritant interlandweekend. Daarna, op zaterdag 1 april (geen grap), komt SC Heerenveen naar Almelo om om 20.45 uur een potje te ballen.

 

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Heracles met 3-1 de boot in bij Sparta”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares