Doldwaze veldwachtersachtervolging in Almelo

Mochten de bolides van de veldwachtersbrigade in Almelo uitgerust zijn met dashcams, dan kan de scène van gisteravond rechtstreeks naar RTL7’s ‘Politie op je hielen.’ Rond 1.15 uur afgelopen nacht raakten de veldwachters verwikkeld in een wild kat-en-muisspel met een wagen vol boefjes.

Na middernacht zagen enkele blauwkoppies op de Violierstraat een auto rijden die bij hen bekend was. De chauffeur ervan is namelijk vaak een rijbewijsloze schavuit: voor de veldwachters reden genoeg om de wagen inclusief inzittenden eens even aan de tand te voelen. De bestuurder, een man van 38, had niet zoveel schik aan het gegeven stopsein en drukte het gaspedaal mooi diep in de mat. 

Resultaat: een Fast & Furious-achtige achtervolging door De Riet en de binnenstad. In de Deldensestraat klapte het vluchtende voertuig met een harde knal op een geparkeerde wagen. Zes andere auto’s (waarvan twee van de politie) liepen bij de hele vertoning ook schade op. De coureur ging na de crash sprintend op de tippel, maar werd al snel gepakt onder de dreiging van pepperspray en waarschuwingsschoten. Daarnaast werden de medereizigers van de 38-jarige, twee muiters van 19 en 21 jaar oud, aangehouden.

Het gevaarlijke drietal bleek ook nog eens aardig wat illegaal snoepgoed op zak te hebben. De oudste van het stel was hier vermoedelijk van onder invloed. Als klap op de vuurpijl kwamen de veldwachters er ter plekke achter dat deze opperboef nog twee maandjes in Hotel Den Blauwe Pet heeft openstaan.

De foto’s zijn afkomstig van Politie Almelo.

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Doldwaze veldwachtersachtervolging in Almelo”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares