Kwartet! Heracles – Excelsior 4-0

Voor het eerst in 2017 heeft Heracles Almelo de drie punten in eigen huis weten te houden. Gisteravond gebeurde dat ten koste van Excelsior en wel met ruime cijfers: 4-0. De goals werden door vier verschillende Heraclieden gemaakt: Kuwas, Bruns, Te Wierik en Peterson. 

De openingsfase is voor de elf uit Rotjeknor. Heracles zakt ver terug op eigen helft en laat de Rotterdammers aanvallen. De bezoekers komen tot enkele kansen. Na een half uur is er pas de eerste serieuze doelpoging van Almelose kant. Kuwas haalt flink uit van afstand, de rebound wordt door Peterson net naast gewerkt. Kort daarna zet Van Ooijen Excelsior-keepert Hahn (kukeleku) aan het werk met een aardige vrije trap. 

Nog voor rust worden de zwart-witten in het zadel geholpen door Jurgen Mattheij. De Mats Hümmels look-a-like van Excelsior pakt binnen zeven minuten twee maal geel en mag de paling vroegtijdig inpakken. Het is een breekpunt in de wedstrijd. Brandley Kuwas zorgt niet veel later voor een 1-0 ruststand. Een voorzet van Te Wierik komt via Van Ooijen en de kluts tegen de lat, waarna de flankspeler de bal binnenfrommelt.

Na rust is het veel eenrichtingsverkeer, al moet gezegd worden dat het tiental in grijs-blauw zich dapper verweert. Vooral spitsje Hasselbaink geeft niet op en loopt op elke bal. Als hij vlak voor tijd gewisseld wordt krijgt hij zelfs van sommigen uit het Almelose publiek een applausje (scouting Heracles, leest u mee?). Afijn, terug naar het eenrichtingsverkeer. De 2-0 valt in de 58e minuut en zorgt voor enorme ontlading, vooral bij de maker ervan. Kapitein Thomas Bruns, die de laatste tijd veel kritiek om de oren heeft gehad, schuift slim binnen op aangegeven van Peter van Ooijen: zijn eerste goal dit seizoen. Vlak daarna verzorgt Bruns de assist op de 3-0. Een mooie boogbal achter de verdediging van Excelsior wordt binnengevolleyed door de opstormende Mike te Wierik. Lekker, want ook Mikey kon wel een goaltje gebruiken voor het zelfvertrouwen. 

De jacht op doelpunten gaat nog even door. Voor clubtopscorer Samuel Armenteros een prima gelegenheid om zijn saldo wat op te krikken. De kale baas krijgt twee goede kansen, maar heeft het vizier niet op scherp. Toch is hij belangrijk bij de 4-0. Het sløtåkköörd van de avond is namelijk van Zweedse makelij. Sammy geeft vanaf rechts op maat voor, Kristoffer Peterson knikt fijntjes binnen in de lange hoek. Eindelijk weer eens een ruime overwinning voor Heracles, dat zich hiermee weer meldt in het linkerrijtje.

Mocht u het verhaal niet geloven: Suus was erbij en zorgde met fraaie plaatjes voor bewijs op beeld:

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Kwartet! Heracles – Excelsior 4-0”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties