Kan Almelo binnenkort zelf medicinale wiet gaan kweken?

Als het aan Hilly Lucassen ligt wel, zo lang het maar gaat om toekomstige medicinale wiet. Afgelopen week viel er in TC Tubantia een interessant verhaal te lezen met de 53-jarige Almelose in de hoofdrol. Daaruit werd onder meer duidelijk dat het legaal kweken van beterschapswiet inmiddels op de Almelose politieke agenda staat. 

Mevrouw Lucassen is de grote inspirator hierachter. Zelf gebruikt ze namelijk wietolie: zo’n 3 tot 4 druppels per dag. Dat doet ze nou niet bepaald voor de lol. Hilly leidt aan mentale dipjes, artrose en een chronische nierziekte. Dat laatste kan zelfs uit de hand lopen tot nierkanker en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Sinds drie jaar voelt ze zich soms wat beter door het gebruik van wietolie. Even lijken haar zorgen, angsten en pijn dan minder. Verpatsen ze in die apotheken dus ook nog goed spul…

De prijs van het wondermiddeltje haalt de lol er al gauw af. Een flesje, waar Hilly volgens haarzelf anderhalve maand mee vooruit kan, kost 150 euries. Geen kattenpis. Daarom besloot ze eens te kijken of ze zelf eens van die toverolie in elkaar kon flansen. Ze schafte zo’n hennepplantje aan voor in de tuin en vond op internet doe-het-zelf-video’s voor het maken van de olie. Uit dat ene plantje kan een voorraad van vier maanden gemaakt worden. Niks mis mee.

Hilly heeft er alleen geen lekker gevoel bij. Ze voelt zich soms net een crimineel wanneer ze zich bezig houdt met de alternatieve Intratuin-praktijken. In Nederland is het eigenlijk toegestaan om vijf hennepplanten te kweken. Maar wanneer de eerste de beste pietlut daar moeite mee heeft, wordt de moestuin opgedoekt. Datzelfde gebeurt als de veldwachters er per ongeluk op stuiten.

Daarom stapte mevrouw Lucassen onlangs naar de gemeenteraad van onze stad om haar verhaal te doen. Daarin had ze ook een vraag voor de bestuurders: kan er niet voor gezorgd worden dat vijf wietplanten p.p. helemaal legaal gaat worden, zolang het maar gericht is op medicinale wiet? In Tilburg is zoiets dergelijks al geregeld. Daar zouden de veldwachters er dus niet moeilijk over doen als ze eventueel achter Hilly’s flora en fauna zouden komen. 

De eerste reacties vanuit het gemeentehuis zijn vooralsnog positief. O.a. D66, GroenLinks en Leefbaar Almelo zien wel brood in  het voorstel, tot vreugde van Hilly. De raad gaat kijken of het in de nabije toekomst medicinale wietteelt in Almelo gaat legaliseren. Tot die tijd heeft Jemig de Pemig nog niets te vrezen.

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Kan Almelo binnenkort zelf medicinale wiet gaan kweken?”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties