Heracles pas laat wakker tegen Roda JC: 2-2

In eigen huis heeft Heracles Almelo de punten gisteravond gedeeld met Roda JC. De koopclub uit het zuiden stond in de tweede helft pardoes met 0-2 voor. Door twee goals van wie anders dan Samuel Armenteros hielden de zwart-witten nog een puntje over aan de ijskoude voetbalavond.

De eerste helft was niet al te spectaculair. Het meeste balbezit was voor de Almelose BVO, terwijl de gasten uit Kerkrade het eerste bedrijf vooral als een verlenging van de warming-up zagen. Dikke kansen waren er alleen nauwelijks voor ons geliefde Heracles. Kuwas en Gosens schoten vanaf links allebei een keer hard voorlangs, twijfelend tussen schot en voorzet. Na precies 45 minuutjes blies Jumbo-topper Björn Kuipers uit Oldenzaal op het fluitje. Van het veldspel had menigeen het nog niet echt warm gekregen, letterlijk en figuurlijk.

Na een uurtje spelen was Brandley Kuwas dicht bij de 1-0, toen hij de diepte in werd gestuurd door Van Ooijen. Het schot van de aanvaller ketste via een Roda-been en de paal naast. Het gele vreemdelingenlegioen durfde daarop zowaar een paar keer de middellijn over te steken, met twee doelpunten tot gevolg. In minuten 65 en 68, tijdstippen die onszelf vorige week zo goed afgingen, werd het van 0-0 plots 0-2. Eerst schoot Koempel Paulussen net buiten de zestien raak in de lange hoek. Hoogma raakte de bal onderweg nog iets aan en liet Ome Bram kansloos. Even later lag ie in het andere hoekje. Doelpuntenmaker was Roda-aanvoerder Van Hyfte, opnieuw vanaf randje zestien. Tussendoor had Heracles-kapitein Thomas Bruns nog een bal van de lijn gehaald. De geelhemden misten daarna ook nog een geweldige kans op 0-3.

Er was dus werk aan de winkel voor Johnnie en zijn equipe in de slotfase. De wissels vlogen ons om de oren. Darri voor Droste en Pröpper als extra spits voor Van Ooijen. En dat had gelijk effect. Een lange bal van Bruns werd door de nieuwe Vermeij Pröpper met de kop klaargelegd voor Sammy. Mannetje passeren en afwerken: 1-2, met nog 12 minuten + blessuretijd op de klok. De 2-2 liet 9 minuutjes op zich wachten. Brahim Darri dribbelde vanaf links naar binnen en zag Armenteros helemaal vrij staan bij de tweede paal. Zijn voorzet was op maat, de kopbal van Sammy onhoudbaar. Weer een comeback, 2-2 dankzij de clubtopscorer!

Voor de oplettende kijker werden de bedoelingen van oefenmeester Johnnie Stegeman in de laatste paar minuten duidelijk. Op de 3-2 werd niet meer gejaagd. Invalspits Pröpper mocht linea recta weer naar zijn vertrouwde achterhoedeplekkie. Dames en heren, Johnnie voetbalt niet om te winnen, maar om niet te verliezen. 

Eens kijken of we dan volgende week tegen Excelsior niet kunnen verliezen. De Rotterdammers komen op zaterdag naar Almelo. Aftrap: 19.45 uur.

Weer of geen weer, Suus en haar camera waren natuurlijk van de partij:

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Heracles pas laat wakker tegen Roda JC: 2-2”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties