Heracles een maatje te klein voor Ajax

Na een middagje in de hoofdstad weet Heracles weer wat verliezen is. Ajax was met 4-1 te sterk.

De eerste helft is een interessante. Het meeste balbezit is voor de thuisploeg, die aardig wat balletjes op Castro afvuurt. De Almelose BVO doet ook leuk mee. Kristoffer Peterson heeft al gauw een goede kans op 0-1 als hij Ajax-keepert Onana met bal en al voorbij is. De Zweed treuzelt helaas iets te lang. Even later komt Heracles zelfs op voorsprong door Sammy Armenteros. De goal wordt echter afgekeurd omdat Sammy’s knie een centimeter in buitenspelpositie zweeft.

Na 23 minuten is er wel een echte voorsprong aan de andere kant. Een schot van Ajax-kapitein Klaassen wordt door Brammetje nog gekeerd, maar in de rebound is Thomas Berge Kasper Dolberg er als de kippen bij om de 1-0 binnen te schuiven. De Amsterdamse vreugde is van korte duur. Een voorzet van rechtsachter Woutje Droste valt perfect op de kale klets van Armenteros. Verlengen, lange hoek, 1-1. Een prima ruststand vanuit Almeloos oogpunt.

In het tweede bedrijf komen de zwart-witten minder uit de spreekwoordelijke verf. Met een uur op de klok staat het ook zomaar 3-1. Eerst kopt ingevallen jonkie Matthijs de Ligt de 2-1 uit een corner achter Castro. Daarna is de beurt aan een andere Ajax-verdediger. Vanaf een meter of 30 zet Davinson Sanchez met een lage schuiver de 3-1 op het bord en daarmee is het eigenlijk wel game over. Heracles krijgt nog één kans op de 3-2. Na een mooie rush zet Peterson Navratil vrij voor Onana, maar de Tsjechische aanvaller weet ‘m er niet in te prutsen. Het wordt uiteindelijk nog 4-1 door een tip-in van Ajacied Traoré. 

Heracles dondert daarmee weer uit het linkerrijtje. Volgende week zondag wederom een uitwedstrijd om 16.45 uur: een tripje naar Nijmegen en een onvervalste #zespuntenwedstrijd tegen NEC.

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Heracles een maatje te klein voor Ajax”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties