Tiental Heracles doet uitstekende zaken op bezoek bij Willem II

In Tilburg zette Heracles Almelo gisteravond een teamprestatie van formaat neer. Met een man minder wisten de zwart-witten thuisploeg Willem II op de knieën te krijgen: 1-3, na een 1-0 achterstand bij rust. De doelpuntenmakers aan Almelose zijde waren Peter van Ooijen, Kristoffer Peterson en Robin Gosens.

Zonder de zieke Armenteros en de geschorste Bruns betraden de elf van Johnnie Stegeman de wei. Het begin van de wedstrijd was wederom niet bepaald om over naar huis te schrijven. In de 20e minuut leek het zelfs een ouderwetse ‘daar-gaan-we-weer’-avond te worden. Duarte verloor de bal op eigen helft. Willem II-nieuweling Obbi Oularé kon daardoor met de bal op Brammetje Castro af. De keepende Belg trok wild aan de noodrem door met zijn voeten naar voren het duel in te gaan. Bal gemist, speler geraakt, penalty voor rood-wit-blauw en Brammetje vroegtijdig onder de douche. Renze Fij mocht zijn Eredivisiedebuut maken tussen de palen en kon gelijk vissen. Spits van de Tilburgers, Fran Sol, schoot de 1-0 koeltjes binnen.

Vlak voor rust voorkwam Fij wel met een knappe redding en hulp van de lat dat de 2-0 erin vloog. Een vrije trap richting de kruising van Haye werd door velen al geteld. De Almelose BVO was voor de thee twee maal dicht bij een goal. Twee keer was de voorbereiding van Brandley Kuwas uitstekend, maar de afwerking van (alle ballen op) Vincent te slap.

Na de rust volgde er een wederopstanding van jewelste. Met 60 minuutjes op de klok schoot Peter van Ooijen vanaf een meter of 35 geweldig raak in de kruising. Kabouter Lamprou kon er als vanouds niet bij. Johnnie Stegeman was er zelfs zo van overdonderd dat hij zowaar eens voor de 80e minuut wisselde. Darri werd meteen na de 1-1- vervangen door Peterson. Een gouden wissel, bleek twee minuten later. Willem II werkte verdedigde niet goed uit waarna de bal via Hoogma en een Tilburgs hoofd voor de voeten van de Zweed kwam. De 1-2 binnenschieten was een koud kunstje. Hoppa, uitvak dol, Almelose tv-kijkers idem dito.

Het feest werd helemaal compleet toen Robin Gosens de 1-3 op het bord zette, slechts 6 minuten na de 1-1 van Van Ooijen! Uit een vergelijkbare kluissituatie als bij de 1-2 maakte de Duitser zijn tweede van het seizoen. De Tilburgse kruiken waren de weg helemaal kwijt na rust en lieten niks meer zien dan een paar schotjes over het doel. 

Drie hele belangrijke punten op knappe wijze in de wacht gesleept, come on! Volgende week zaterdag komt verkochte club Roda JC met al hun 58 selectiespelers naar Almelo. Om 18.30 uur wordt er afgetrapt. 

Over Stijn

Stijn schrijft over van alles en nog wat. Als student geschiedenis is dit ook een van de dingen die hij het liefste doet. Zoals het een echte Almeloër past is zijn hart volledig zwart-wit.

0 reacties op “Tiental Heracles doet uitstekende zaken op bezoek bij Willem II”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties